У оквиру Звездаријаде, фестивала културе младих, данас се настављају активности у Геодетско техничкој школи.

Радионице аргументованог излагања водиће Андреј Ђукић, студент Филозофског факултета. Ово је први сусрет, у оквиру области Јавни говор, на којој ће млади стицати вештине писања филозофског есеја и изабрати тему на коју ће излагати на такмичењу у јавном говору, које ће се одржати 4. априла у Шестој београдској гимназији. Њихов задатак ће бити да до 16. марта напишу есеј из области екологије, образовања, културе, спорта… и уобличе поруку коју би желели да пренесу. На другој радионици ће се бавити начинима представљања идеја, научиће како да користе савремене програме за визуелну подршку своје приче, основна правила за израду презентација… Оснажиће се за успешан јавни наступ, савладати трикове за успешну комуникацију са публиком, савладавање треме.

На музичким радионицама, одржаним 27. и 28. марта, у Шестој београдској гимназији, преко 20 младих је на консултацијама са Душаном Дудом Безухом изабрало песму са којом ће наступити на Првом гласу Звездаре, а нови сусрет је заказан за 10. март на истом месту.

У понедељак 6. марта, у Грађевинској школи ће се организовати радионице примењене уметности – израда уметничких сатова, а у Седмој београдској гимназији млади ће илустровати кратке приче настале у оквиру књижевног стваралаштва.

Од 7. до 28. марта, сваког уторка и четвртка, од 18 до 20 часова, у Школи за машинство и уметничке занате „Техноарт – Београд“ полазници сликарске радионице ће се упознати са сликарском техником уље на платну – од припреме платна до лакирања.

У четвртак, 9. марта, у Шестој београдској гимназији, Стеван Филиповић, познати редитељ, и Бранислав Јевић, продуцент и власник продуцентске куће „Хипнополис“, ће звездарске средњошколце провести кроз процес израде савременог филма и, поред разоткривања уметничких и дигиталних цака модерних филмских остварења, упознати их са новим занимањима у области аудио визуелног стваралаштва.

Све активности у оквиру Звездаријаде фестивал културе младих финансира Градска општина Звездара, а реализатори су „Хипнополис“ д.о.о – предузеће за филмску продукцију и издаваштво и удружење „Вибе 44“20“.