У свих 13 основних школа на Звездари у понедељак, 02.09.2013. поводом почетка нове школске године одржани су свечани пријеми за прваке. Свих 1386 звездарских првака су овом приликом на поклон од ГО Звездара добили књигу „Језик, језик…Е, па шта је?”, букмаркер, привезак и распоред часова.

Председник општине Звездара Едип Шерифов ће овим поводом посетити ОШ „Јелена Ћетковић”, улица Врањска 26, у 18 сати и на свечаном пријему у школи пожелети првацима све најбоље током школовања.

Представници Општине Звездара ће посетити остале основне школе на Звездари и присуствовати свечаним пријемуима за прваке.

Општина Звездара ће наставити да ствара амбијент за напредак сваког детета, у смислу услова у школама, безбедности и топле, сарадничке атмосфере између наставника, родитеља и локалне самоуправе.

Градска општина Звездара ће и даље улагати у школске зграде, чинити да простор у школама и око школа буде функционалнији и безбеднији и повезивати све друштвене структуре одговорне за здраво одрастање најмлађих.

И ове године Градска општина Звездара ће организовати програме за децу и младе у циљу квалитетног провођења слободног времена, афирмације културе и спорта, стицања нових знања и вештина и афирмације њихових талената.