Почетак нове школске године, безбедност деце у условима епидемије Корона вируса и организација наставе главне су теме састанка директора основних и средњих школа Звездаре са руководством ГО Звездара који је одржан у уторак, 25.8.2020.

Поред председника Скупштине ГО Звездара Александра Ерора, састанку су присуствовали и чланови Већа Срђан Ђукић и Александар Ђуричић.

Председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор рекао је да ће се Општина у складу са својим могућностима потрудити да помогне школама да се што лакше припреме за успешан почетак нове школске године. У том смислу Општина је понудила своју подршку свим школама за сва она питања која су им битна и донирала 14 хиљада маски основним школама на својој територији. Прваци ће и ове године, као и прошлих, на поклон добити по перницу уз вишекратну маску која треба да их подсети на обавезу ношења маске као најбољег начина заштите.

Начелница друштвених делатности ГО Звездара Весна Петровић Урошевић рекла је да је упркос смањењу буџета, Општина Звездара обезбедила  и награде за ученике генерације  основних и средњих школа са своје територије. Најбољи ђаци Звездаре добиће по 20 хиљада динара као награду за изузетан успех који су показали у свом досадашњем школовању а на 10 билборда широм општине постављене су њихове фотографије. Свечана додела награда биће одржана у септембру.

У складу са препорукама Министарства просвете, настава ће у звездарским школама бити организована на начин који ће обезбедити што је могуће већу безбедност ученика а у свакој школи ће биће појачане мере заштите од Ковида 19. Настава ће одлуком већине родитеља бити комбинована а свака школа ће у складу са својим специфичностима организовати наставу.

На састанку је договорено да нови општински савет родитеља буде формиран у скорије време и истакнут значај сарадње са родитељима по питању спровођења мера заштите ђака у школи. Речено је да је најбитније да родитељи упуте своју децу да поштују правила и истакнуто да су ношење маски и дистанца најбитније мере заштите од Корона вируса.

И ове године Полицијска станица Звездара ће са својим припадницима надгледати безбедност деце у звездарским основним школама  а биће организована и он лајн предавања „Основи безбедности деце“ за ученике првог, четвртог и шестог разреда.

Руководилац Центра за социјални рад Звездара Немања Антонијевић рекао је да Центар спремно очекује 1. септембар и да се већи обим посла очекује од октобра. Он је истакао да су процедуре у центру убрзане и да се потврде добијају у року од три дана.

Састанку су присуствовали и представници ДЗ Звездара и ПУ Звездара.