Настављајући традицију предновогишњих дружења и даривања, Волонтерски сервис је у среду 13.децембра организовао у просторији дневног боравка Прихватилишта за одрасла и стара лица, улица Кумодрашка 226а, креативну радионицу израде празничних честитики и украса. Са нашим суграђанима, који ће предстојеће празнике провести збринути у овој установи социјалне заштите, дружиле су се и стрпљиво израђивали украсе, честитке и цртеже са зимским мотивима звездарске волонтерке.

Празници који долазе су и овај пут били повод да будемо хумани и дарујемо оно што имамо онима којима то много значи.

Креативне и веште волонтерке Сервиса- Јелене Миљуш, Наташа Андоновска и Антонина Дуцућ, рекле су да су анимирале највише корисника од како Општина организује ове радионице. Већина је показала интересовање и жељу да учествују у радионици, радујући се као деца свему што је направљено, па је дневни боравак Прихватилишта добио празнично рухо које ће, како су рекли,  корисници чувати и после празника.

Уз дружење је брзо протекло предвиђено време. Волонтери Волонтерског сервиса Звездаре и корисници Прихватилишта растали су се уз узајамне лепе жеље за наредну годину и скоро поновно виђење. Многи су рекли да је здравље свима најважније а понеки су се са сетом сетили својих породица и пријатеља са којима су изгубили контакт. Ипак, било је весело јер је сада, како су рекли, Прихватилиште њихова нова кућа и породица.