Бели и Краљевски двор још једном су отворили своја врата звездарским волонтеркама и волонтерима, а ЊКВ принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина у улози домаћина примили су их срдачно уз изразе великог поштовања за хумани рад и време које посвећују онима којима је помоћ потребна.

Са поносом и пуно љубави говорили су и о свом хуманом раду, јер је Фонд ЊКВ принцезе Катарине у сталној акцији прикупљања помоћи при набавци лекова и медицинске опреме за болнице и клинике, као и хране и осталог неопходног материјала за најугроженије.Овај фонд у Србији је матична канцеларија међународне хуманитарне организације „Лифелине“, коју је принцеза основала 1993. године и која је регистрована хуманитарна организација у САД, Канади, Великој Британији и Грчкој.

Посету и бесплатан обилазак обезбедила је ПР Служба Дворског комплекса династије Карађорђевић, као једну од награда за волонтерско ангажовање.

Током три сата боравка у Дворском комплексу Србије уз стручну и предану помоћ водича Наташе, волонтерке су биле одушевљене и пуне утисака.

Дворски комплекс простире се на 134 хектара површине, у прекрасном парку са преко 180 различитих врста дрвећа и биљака. Улазећи кроз капију посетилац осети спокој и хармонију са природом, а на путу до Краљевског двора пролази се поред мале зграде намењене јединици дворске жандармерије, касарне гардијске јединице, па поред Сламнате куће која је и најстарија зграда на Дворском комплексу.

Два потпуно различита двора чине овај Краљевски комплекс: Бели двор и Краљевски двор.

Бели двор плени својом једноставношћу и белином. Ту је хол, централна сала, трпезарија, златни салон, мали салон и библиотека, са ремек делима ликовне уметности и европске декорације, са деловима намештаја и других делова ентеријера у стилу Луја 15. и Луја 16., као и уникатни порцелански сервис из француског града Севра, изузетне кинеске, немачке и француске вазе, кристални лустери…

У Краљевском двору волонтерке су са дивљењем и одушевљењем могле да виде: главни улазни хол са предметима и детаљима из српске средњовековне уметности, Дворску библиотеку, Плави салон, посвећен француској уметности из 18.века, Канцеларију краља Александра, салон свадбених поклона краљице Марије и краља Александра, посвећен италијанској  ренесансној уметности, Дворску трпезарију и Дворски подрум.

На крају много занимљивости чуле су и о Дворској капели која плени својом лепотом и оригиналношћу.

Заједничке фотографије са њиховим краљевским височанствима подсетиће волонтерке на овај диван дан проведен у посети Краљевском комплексу.