„Звездарски еколошки центар – ЗЕЦ“, који уз подршку Градске општине Звездара, спроводи пројекте из домена екологије, заштите животне средине, и уметничких заната, једно је од 19 удружења која су у понедељак, 10. октобра, са Канцеларијом за младе и сарадњу са НВО Града Београда потписала уговор о учешћу у пројекту „Инкубатор Гнездо“.

Просторију за рад на шестом спрату Палате Београд, интернет-конекцију и штампач обезбедио је Град Београд са циљем да створи услове и систем да се добри пројекти лакше реализују и усмере у развој Београда. Простор се може користити само за рад у оквиру циљева за које је удружење регистровано у Агенцији за привредне регистре и које је изабрано путем конкурса

Уговоре са удружењима потписао је шеф Канцеларије за младе и сарадњу са НВО Недељко Радосављевић, а у име Удружења Звездарски еколошки центар уговор је потписао Драган Пантелић.

Потписивању су присуствовали члан Градског већа Драгомир Петронијевић, заменик шефа КЗМ Никола Рајичић, а у име ГО Звездара члан Већа ГО Звездара Душан Игњатовић и неколико представника – оснивача Удружења Звездарски еколошки центар – ЗЕЦ.

Поздрављајући присутне представнике удружења, Драгомир Петронијевић, је рекао:

„Управо смо отворили простор за невладине организације које ће га потпуно бесплатно користити. Ту ће радити невладине организације које се баве различитим пословима. Очекујемо да буду јединствене и да се договарају око простора, а ми ћемо се као Градска управа трудити да се што мање мешамо у њихов посао. На нама је да омогућимо свима једнаке шансе да своје пројекте спроводе у дело и да будемо њихов партнер. Ови људи и њихова енергија помоћи ће да Београд буде још боље место за живот – истакао је Петронијевић.

Драгомир Петронијевић на крају је нагласио да су невладин сектор и цивилно друштво,веома важни за развијање демократских капацитета, а потписници уговора из различитих области су знак да ће разменом добрих идеја и зајденичком енергијом своје пројекте лакше спровести у дело.