На иницијативу грађана Звездаре, под покровитељством ГО Звездара, у недељу, 30. априла од 10 сати на платоу испред Источних капија Београда (куле Рудо) одржаће се забавно-културно-спортска манифестација „Породични уранак“, која ће окупити, суграђане, породице, културно-уметничка, еколошка и спортска удружења, представнике институција, са циљем доброг дружења и забаве.
Присутне ће поздравити председник ГО Звездара Милош Игњатовић и заменик председника Предраг Веиновић.
Уз богат уметничко забавни програм посетиоци ће моћи да разгледају изложене рукотворине на штандовима у оквиру базара који ће трајати од 10 до 13,30 сати на платоу. Представиће се удружења Стари занати, Звездарски еколошки центар ЗЕЦ, КУД „Цветковић“, Удружење грађана „Плава шкољка“, аутори фресака, произвођачи воћа и цвећа, љутих папричица, туристичке понуде. У спортском делу учествоваће Карате клуб „Вашиде“ , џудо клуб „Трудбеник“, одбојкашки клуб „Лаки стар“, стрељачка дружина „Видиковац“ , СЦ „Ранковић“ и боксер Никола Ранковић.
Посетиоци ће моћи да се опробају и у надвлачењу канапа, бадминтону, кошарци, а програм обухвата и параолимпијске дисциплине. Учествоваће и представници „Црвеног крста“, Института за трансфузију крви и Добровољног ватрогасног друштва „Звездара“.
Завршница програма је котлић-заједнички ручак који ће припремити рибари из Гроцке.
Очекујемо вас на добром дружењу.