У кабинету председника Општине Звездара одржан је пријем у част пет најуспешнијих ученика који живе на Звездари, а носиоци су међународних награда на такмичењима из различитих области.

Циљ пријема је да се најталентованијим Звездарцима уручи појединачни износ од 50.000 динара, али и да им се укаже пажња и сазнају њихове потребе и планови.

Звездарци са највише награда на међународним такмичењима су: Теодор фон Бург и Михаило Цекић, ученици Математичке гимназије, Угљеша Стојановић из Рачунарске гимназије, Лука Радовановић, ученик Музичке школе „Мокрањац“ и Софија Недић, која је са 17 година студент завршне године Факултета музичких уметности у Београду.

Милан Поповић, председник ГО Звездара, рекао је да је ово начин пружања подршке талентованој и вредној деци која су постигла завидне резултате на међународном нивоу. Истовремено, ово је и начин да се скрене пажња јавности на њихове успехе и истакне шта је прави „капитал“ наше државе.

Осим праћења њиховог рада и успеха, Општина Звездара отворена је за све предлоге младих талената који ће побољшати и друге аспекте њиховог живота на Звездари.