Чланови Удружења пензионера општине Звездара који су учествовали на „Олимпијади за треће доба”, која је од 29.9. до 3.10.2019. одржана у Врњачкој бањи посетили су у петак, 11.10.2019. Градску општину Звездара у којој су их примили заменик председника општине Виолета Филип, чланови Већа ГО Звездара Душан Игњатовић и Срђан Ђукић и помоћник председника ГО Звездара др Славољуб Николић.

Виолета Филип је поздравила госте и честитала им на освојеном 10. месту у укупном пласману истакавши да је то резултат за сваку похвалу пошто је на „Олимпијади” учествовало више од 200 екипа из целе државе.

Душан Игњатовић и Срђан Ђукић су истакли значај постигнитих резултата који треба да, као добар пример, послуже и млађима, јер показују колико је важно водити активан и здрав живот. Они су рекли да ће Градска општина Звездара и даље помагати учествовање најстаријих Звездараца на овом и сличним такмичењима.

Учесници „Олимпијаде за треће доба” су истакли да су постигнути резултати показатељ да су припреме у трајању од два месеца које су обављене на теренима у улици Рудо биле квалитетне и да су свих 11 такмичара са Звездаре који су били организовани у 2 екипе имали добре резултате на такмичењима у кошарци (шутирање пенала), шутирању на мали гол, пикаду, стрељаштву, шаху, брзом ходању (штафета на 50 метара). То јесте успех када се зна да је на „Олимпијади” учествовало око 1500 такмичара.

Чланови звездарске екипе у стрељаштву у саставу Слободан Гаврић, Вујица Филиповић и Михаило Зечевић су освојили треће место у укупном пласману и награђени су пехаром и медаљама, а пехар, поклон Мађарске асоцијације пензионера, је као најстарији учесник „Олимпијаде” добио и члан звездарске екипе у брзом ходању Новак Драговић.

Сусрет је завршен заједничким фотографисањем и са жељом да резултати на овом такмичењу наредних година буду још бољи.

Учешће екипа Удружења пензионера општине Звездара на „Олимпијади за треће доба” помогла је Градска општина Звездара.