Светски дан волонтера, 5. децембар, обележиће и ове године дружење волонтера и пријатеља у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре у Булевару краља Александра 395 са почетком у 12 часова.

Тог дана волонтерке и волонтери подсетиће се основних постулата волонтирања и послаће поруку свим људима колико је мало воље и енергије потребно да се помогне другима, а да се тиме и себи учини да се боље осећамо као људи.

У фебруару 2014. навршава се 3 године постојања Волонтерског сервиса и активног пружања помоћи старим и немоћним лицима, особама са инвалидитетима, родитељима са болесном и децом ометеном у развоју и проблемима у понашању, којима је потребна подршка стручњака.

Током новембра активно је било 38 волонтерки, од тога 26 у кућним условима и 193 корисника.

По трећи пут на Звездари је у току Конкурс за нај-волонтерску акцију, намењен ученицима основних и средњих школа на Звездари. Претходних година на конкурс се пријавио велики број школа и појединаца са веома лепим идејама и акцијама, што очекујемо и ове године. Конкурс се завршава 16. децембра.

Право учешћа на конкурсу имају ученици основних и средњих школа на територији Звездаре, одељења и/или неформално организоване групе ученика/ца које самоорганизовано или уз менторску помоћ својих наставника осмисле конкретну волонтерску акцију на територији општине Звездара.

Ово је и позив за младе људе са Звездари да учествују својом волонтерском идејом и на тај начин учине нешто за људе и средину у којој живе и одрастају.