Основне школе на Звездари спремно и са радошћу дочекују своје нове ученике – ђаке прваке. У први разред основне школе у школској 2016/17. години у 13 звездарских школа уписано је 1340 ученика.

И ове године највећи број ђака првака уписан је у Миријеву – ОШ „Павле Савић“ (215 ученика) и ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ (204 ученика). Свечани пријеми за прваке и њихове родитеље биће одржани у школама 31. августа и 1. септембра, уз пригодне приредбе којима ће им пожелети добродошлицу и успешно школовање.

Свечаностима у школама присуствоваће и председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић и његови сарадници.

У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Градска општина Звездара је за све ђаке прваке обезбедила књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“ са циљем да њихов свакодневни пут од куће до школе буде безбедан.

Основна школа „Драгојло Дудић“, стара 150 година, дочекаће своје ученике у потпуно новом руху. Након реконструкције објекта која је трајала од априла 2016. године и обухватила замену комплетне инсталације, сређивање фасаде и уређивање ентеријера укупне површине 2.700 квадарата, све је спремно за почетак нове школске године. Радове је финансирао Град Београд, а вредност инвестиције је 66 милиона динара.

Градска општина Звездара свим ученицима основних и средњих школа, њиховим родитељима, наставницима и директорима жели срећан почетак и успешну школску 2016/17. годину!