У оквиру Звездаријаде, фестивала културе младих је у Библиотеци „Бранко Миљковић“ одржана завршна манифестација у области Књижевности – проглашење најуспешнијих литерарних радова.

У пријатној атмосфери библиотеке, млади ствараоци, њихови ментори, представници Одељења за друштвене делатности ГО Звездара и чланице жирија су разменили утиске о одржаним активностима, достављеним причама и песмама и дали предлоге за даљи развој и унапређење самог програма.

Чланице жирија, Даница Вукићевић, песникиња и професорка књижевности,  Дана Ћирић, књижевница и професорка књижевности и лектор Радица Смиљковић су истакле своја запажања о пристиглим радовима. На објављени конкурс је своје радове доставило 43 ученика из седам школа, укупно 104 рада, 41 кратка прича и 63 песме.

У категорији Кратка прича додељене су следеће награде:

Прво место су поделили Лазар Макулович, ученик Медицинске школе под менторством наставнице књижевности Славице Марковић и Сара Марковић, из Школе за машинство и уметничке занате „Техноарт – Београд“, а ментор је наставница Оливера Петровић.

Друго место су поделили Милица Дробњаковић из Медицинске школе,  ментор Горан Боричић, и Дарја Довеџић из Шесте београдске гимназије, ментор Олгица Рајић.

Треће место су освојиле ученице Наталија Диклић, Фармацеутско – физиотерапеутска школа, ментор Јелена Стојиљковић, и Аријана Ковачић, Седма београдска гимназија, ментор Љубиша Суботић.

Похваљени су ученици Марија Хорват, Емилија Софронијевић, Даница Петровић и Јелена Кривокапић.

У категорији Поезија награђени су следећи ученици:

Прво место су поделили Анђела Савић, из Седме београдске гимназије и Драган Јаношевић, Техноарт, ментор Оливера Петровић.

Друго место су освојиле Јана Дамјановић, Медицинска школа, ментор Горан Боричић,  и Ева Живковић, Зуботехничка школа, ментор Ана Ристовић.

Треће место, две награде: Јефимија Секуловић, Шеста београдска гимназија, ментор је Олгица Рајић, и Мирко Поповић, Зуботехничка школа, ментор је Ана Ристовић.

Похваљене су песме Бојане Стошић и Владимира Величковић.

Аутори најбољих прича и песама су награђени вредносним ваучерима књижара „Делфи“, и то: за прву награду по 3.000,00 динара, за другу  по 2.500,00 динара, а за трећу по 2.000,00 динара. Похваљени ученици су добили књигу као подстицај за даљи рад.

Библиотека „Бранко Миљковић“  је уступила простор за све књижевне сусрете, а програме и радионице је организовало удружење „Ризница речи” под покровитељством Градске општине Звездара.