У понедељак, 30. јуна 2014. године, у Сали за венчања Градске општине Звездара, Улица Ћирила и Методија 2а, одржан је свечани пријем ученика генерације звездарских основних и средњих школа.

Њих двадесет троје је, у присуству родитеља, наставника и директора школа, као и функционера ГО Звездара, уз пригодну свечаност и програм, примило награде Градске општине Звездара-звездице са својим именом, таблет рачунаре, пропуснице за базен СЦ „Олимп” и годишње чланске карте Библиотеке града Београда. Награде су им уручили Едип Шерифов, председник ГО Звездара и Душан Игњатовић, председник Скупштине ГО Звездара.

Свечаност је водила Златана Видојевић, ученица Шесте београдске гимназије и добитница награде за најбољу женску улогу на овогодишњем такмичењу у драмском стваралаштву, а у музичком делу је наступила Ана Марковић, такође, ученица Шесте београдске гимназије, која је освојила прву награду на такмичењу у музичком стваралаштву „Први глас Звездаре”.

Поздрављајући присутне, Едип Шерифов, председник општине Звездара је рекао да му је велика част да у своје и у име Душана Игњатовића, чланова Већа ГО Звездара, помоћника председника и запослених у Управи ГО Звездара, поздрави звездарске ученике генерације, јер су то двадесет троје посебних младих људи који су се истакли у односу на хиљаде других звездарских ученика. Он је рекао да је поред њиховог талента, знања, жеље и пожртвовања битно и то да су постали озбиљни млади људи који су пуно улагали у себе. Њихов велики труд и рад, као и многа одрицања да би постигли ове резултате треба да цене њихова локална заједница, град и држава, а они треба да буду поносни на свој успех, јер ће од данас бити признати у друштву као најбољи. Едип Шерифов је рекао и да данас од Општине добијају и звездице са својим именом које представљају симбол тога што су најбољи јер су они звезде својих школа и оно најбоље што општина Звездара има. Он је рекао да су за њих врата Општине отворена, јер могу допринети да Звездара буде још боље место за живот и још једном им честитао на храбрости и великом достигнућу, пожелевши им срећу у даљем животу.

Ученици генерације на Звездари 2013/2014

Основне школе

1. ОМШ „Владимир Ђорђевић“ Ива Пажин

2. ОШ „Павле Савић“ Лука Јегдић

3. ОШ „Бошко Буха“ Зорица Марковић

4. ОШ „Драгојло Дудић“ Георгије Андрејевић

5. ОШ „Иван Горан Ковачић“ Адриана Видић

6. ОШ „Вељко Дугошевић“ Наталија Којовић

7. ОШ „Марија Бурсаћ“ Олгица Максимовић

8. ОШ „1300 каплара“ Тамара Ременски

9. ОШ „Ћирило и Методије“ Дејан Бјелановић

10. ОШ „Десанка Максимовић“ Ана Тутуновић

11. ОШ „Стеван Синђелић“ Драган Џивџановић

12. ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ Алекса Ристановић

13. ОШ „Владислав Петковић Дис“ Лазар Митић

14. ОШ „Јелена Ћетковић“ Јован Ивковић

Средње школе

1. Зуботехничка школа Youssef Elias

2. Школа за машинство и уметничке занате ТЕХНОАРТ Ивана Гајић

3. Грађевинска школа Момчило Рупар

4. Фармацеутско-физиотерапеутска школа Милица Пуђа

5. Грађевинска техничка школа Младен Жарковић

6. Медицинска школа Лука Манић

7. Геодетска техничка школа Стефанија Стојковић

8. Седма београдска гимназија Катарина Радиновић Капраловић

9. Шеста београдска гимназија Миловановић Марта