Традиционална додела ауто седишта за бебе одржана је у недељу, 14.6.2020. у препуном амфитеатру СЦ „Олимп-Звездара“. Преко 260 седишта подељено је малим Звездарцима и њиховим родитељима у циљу подизања свести о безбедности деце у саобраћају.

Градска општина Звездара заједно са Градским секретаријатом за саобраћај, Агенцијом за безбедност саобраћаја и привредницима са Звездаре већ трећу годину заредом организује ову акцију у којој поклања ауто седишта деци са Општине Звездара узраста до 7 година.

Седишта су родитељима уручили представници Општине Звездара, заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Александар Ђуричић, Душан Игњатовић и Роберт Милићевић, представници Градског секретаријата за саобраћај, помоћник Стефан Веселиновић и Марко Иконић и градски и општински одборници, Небојша Младеновић и Душан Јовановић.

О томе колико је важно имати седиште за дете у колима али и на правилан начин користити то седиште говорили су представници Агенције за сабраћај који су одржали демонстрацију правилне употребе седишта.

На територији Србије у последњих годину дана у саобраћају је погинуло 10-оро деце а од тог броја седморо у возилу. Од тог броја, петоро деце је било у седишту. У последњих пет година на територије Општине Звездара ниједно дете није погинуло у саобраћају.