Уз пригодан програм и поделу плакета Удружење МНРО Звездара обележило је 40 година постојања и успешног рада у Установи културе „Вук Стефановић Караџић“.

Чланове Друштва, њихове породице, пријатеље  и сараднике, поздравио је председник ГО Звездара Милош Игњатовић,  председник Друштва за помоћ МНРО Стеван Бабић, председница Савеза МНРО Србије Светлана Влаховић и Радмила Урошевић из Волонтерског сервиса Звездаре.

Јасмина Еркер, координаторка Друштва, представила је четрдесетогодишњи рад Удружења који је уз пуну посвећеност испуњен љубављу и пажњом, бригом о особама са менталним сметњама која се не може научити из књига, већ је заснована на љубави, разумевању и поштовању различитости. У знак захвалности појединцима, предузетницима,  институцијама,  који су помагали и помажу уручене су  плакете и захвалнице.

Веома емотиван и богат културно – уметнички део програма оставио је присутне госте и пријатеље без даха. Инклузивна представа „Пепељуга у земљи чуда“, коју су приредиле Оливера Лојаница и Оливера Мајмаревић, а извели чланови Удружења и две ученице Геодетске техничке школе, изазвала је одушевљење  публике, а наступ плесне школе „Наталија и Ивица“ унео бајковиту ноту плесне чаролије.

Рецитал корисника Друштва Наташе Бојанић, Гордане Дакић и Милана Перишића, као и завршна кореографија којој су се придружили сви присутни, били су доказ о снази синергије и важности овог великог јубилеја.

О лепоти и значају овог догађаја говоре и речи директорке општинског Центра за бригу о старима,деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ Милке Миловановић-Минић, која је била гост на обележавању 40 година рада. Она каже:
„Била је част и привилегија данас бити гост дивним младим људима који своју креативност и таленте у изобиљу неспутано деле и размењују када им се пружи прилика. Чланови Удружења МНРО Звездара, њихови родитељи и терапеути су нас данас уверили да границе не постоје када се вредно ради!“

На крају, не можемо да бар не споменемо скромну Оливеру Мајмаревић, као велику помоћ  у радно окупационом раду и креативном и уметничком стваралаштву овог удружења, а Јасмина Еркер је на крају поручила: – “Хвала свима који су данас поделили овај јубилеј са нама, срећни, радосни и задовољни идемо напред“.