Nova montažna betonska trafo stanica u ulici Sedme srpske brigade 25v, u nastavku Bosutske ulice u Mirijevu, počela je da radi 18. maja. Izgradnja trafo stanice u značajnoj meri će popraviti naponske prilike u ovom delu opštine Zvezdara.

Nova trafo stanica prihvatiće deo postojeće mreže u ulicama: Dušana Radovića, Bosutskoj, Volginoj i Murmanskoj, tako da potrošači više neće imati problema sa slabim napajanjem.

Stanovnici ovog kraja često nisu mogli da koriste čak ni male kućne aparate. Loše napajanje onemogućilo je postavljanje javnog osvetljenja. Zbog problema koje su građani imali sa električnom energijom, EDB je ovaj objekat stavila u prioritet i njegova izgradnja je obavljena po skraćenoj proceduri koju su odobrili Gradsko veće i gradonačelnik Beograda.

Vrednost radova, koje je izvodilo preduzeće „Elektrodistribucija izgradnja“ je oko 5.500.000 dinara. Gradska opština Zvezdara omogućila je izgradnju pronalaženjem lokacije, čime su rešeni višedecenijski problemi ovog dela Mirijeva.

Postrojenje ima kapacitet da prihvati i deo budućih potrošača, čiji se objekti grade u ovom području, a u planu je i postavljanje uličnog osvetljenja.