Svečano otvaranje „mini pič terena” u Građevinsko tehničkoj školi na Zvezdari, ulica Hajduk – Stankova br. 2 održano je 9. juna uz prisustvo Hokona Blankenborga, ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji, Snežane Samardžić Marković, ministarke za sport i omladinu, Miroslava Čučkovića, člana Gradskog veća i Milana Popovića, predsednika Gradske opštine Zvezdara.

Višenamensko igralište sa veštačkom travom za fudbal, odbojku i košarku namenjeno je mladima iz škola sa Zvezdare, kao i učesnicima u radu opštinske Kancelarije za mlade.

Prostor na kome će se, sem sportskih aktivnosti, održavati i kulturne manifestacije i druženja mladih, postavljen je zahvaljujući projektu Ministarstva omladine i sporta, Fudbalskog saveza Srbije i Vlade Kraljevine Norveške.

Lokalna samouprava je korisnik, ali i aktivni učesnik u realizaciji i izgradnji ovog terena, kroz obezbeđivanje lokacije, neophodnih dozvola, finansiranja pripremnih radove i održavanja terena.

Dimenzija terena su 20m x 40m, sa prostorom za golove i koševe.

GO Zvezdara je jedna od 40 opština u Srbiji koje su dobile „mini pič teren”, a od beogradskih opština to su još Novi Beograd, Palilula i Čukarica.

Otvaranjem ovog igrališta, opština Zvezdara je dobila još jedan prostor u kojem deca i mladi mogu na kvalitetan i zdrav način da provode slobodno vreme i treba da podstakne mlade da aktivno učestvuju u osmišljavanju sportskih i drugih aktivnosti u lokalnoj zajednici.