U Republici Srbiji su 11. maja 2008. održani parlamentarni, pokrajinski, gradski i opštinski izbori.

Na ovoj strani su sve informacije o radu Opštinske izborne komisije (OIK) i svim aktivnostima vezanim za izbore za odbornike Skupštine opštine Zvezdara 2008. godine, koji se prvi put održavaju u skladu sa novim Zakonom o glavnom gradu.

Opštinska izborna komisija je utvrdila sledeće rezultate izbora za odbornike Skupštine opštine Zvezdara:
– Zvezdara za evropsku Srbiju – Boris Tadić, 33790 glasova, broj mandata 24 (43,40%)
– DSS – Vojislav Koštunica – Milorad Perović, 8115 glasova, broj mandata 6 (10,42%)
– I Lugovi su Zvezdara – Tomislav Ćirić, 813 glasova, broj mandata 0 (1,04%)
– Liberalno-demokratska partija – Čedomir Jovanović, 5660 glasova, broj mandata 4 (7,27%)
– Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Pokret veterana Srbije, 4030 glasova, broj mandata 2 (5,18%)
– Srpska radikalna stranka – Tomislav Nikolić, 23147 glasova, broj mandata 17 (29,73%)
– Nova Srbija za novu Zvezdaru – Velimir Ilić, 1151 glasova, broj mandata 0 (1,48%)

OPŠTINSKA IZBORNA KOMISIJA

Opštinska izborna komisija ima sedište u zgradi GO Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77.

Radno vreme: 08.00 do 24.00
Telefoni: 3405-938 i 3405-979 (08.00-16.00)
Dežurni telefoni: 2422-122 i 3405-677 (16.00-24.00)
Faks 3405-938
E-mail: oik.zvezdara@zvezdara.org.yu i izbori.08@zvezdara.org.yu

OVERA POTPISA BIRAČA

Opštinska uprava Gradske opštine Zvezdara vršiće overu potpisa birača koji podržavaju izbornu listu za izbor odbornika u vremenu od 12 do 20 časova u prostorijama MZ „NOVO MIRIJEVO“, Mirijevski venac 18-20, tel. 3427-329 i 3427-333, kao i u zgradi Opštinske uprave, Bulevar kralja Aleksandra 77, svakog radnog dana od 8 do 20 časova, subotom od 9 do 14 časova.

OBRASCI ZA IZBORNE LISTE

Ovde možete da preuzmete obrasce OIK potrebne za prijavljivanje izbornih lista na izborima za Skupštinu opštine Zvezdara 11. maja 2008.

Obrasci su u Word formatu i možete ih preuzeti (download) sve zajedno (obrasci 1-8) kao ZIP fajl.

PROGLAŠENE IZBORNE LISTE KANDIDATA ZA ODBORNIKE SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE ZVEZDARA:

Izborna lista 1: Zvezdara za evropsku Srbiju – Boris Tadić
Izborna lista 2: DSS – Vojislav Koštunica
Izborna lista 3: I lugovi su Zvezdara
Izborna lista 4: Liberalno-demokratska partija – Čedomir Jovanović
Izborna lista 5: Socijalistička partija Srbije (SPS) – Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) – Pokret veterana Srbije (PVS)
Izborna lista 6: Srpska radikalna stranka – Tomislav Nikolić
Izborna lista 7: Nova Srbija za novu Zvezdaru – Velimir Ilić
UVID U BIRAČKI SPISAK

Građani Zvezdare mogu da provere da li su upisani u birački spisak lično u sobi 201 Opštinske uprave, putem telefona 3405-779 i 2423-617 ili na sajtu https://birackispisak.beograd.gov.yu, gde mogu da saznaju i adresu svog biračkog mesta.

BIRAČKA MESTA

Spisak svih biračkih mesta na Opštini Zvezdara možete preuzeti kao PDF fajl.

Za pregled PDF dokumenata potreban Vam je Adobe Reader, koji možete preuzeti na: www.adobe.com/products/acrobat

SEDNICE OPŠTINSKE IZBORNE KOMISIJE

Na prvoj sednici Izborne komisije Gradske opštine Zvezdara koja je održana 17. marta 2008. donet je Poslovnik Izborne komisije i utvrđen metod rada.

Izborna komisija Gradske opštine Zvezdara na drugoj sednici održanoj 20. marta 2008. utvrdila je Rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Zvezdara i oblik i sadržaj obrazaca za sprovođenje izbora za odbornike.

Na trećoj sednici Komisije od 22. marta 2008. jednoglasno je proglašena Izborna lista broj 1. Zvezdara za evropsku Srbiju – Boris Tadić, koju je podnela Koalicija „Zvezdara za evropsku Srbiju – Boris Tadić“. Izborna lista ima 53 kandidata za odbornike Skupštine gradske opštine Zvezdara, a svojim potpisima listu je podržalo 1793 birača. Komisija je istovremeno donela rešenje o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca ove Izborne liste u prošireni sastav Izborne komisije i biračkih odbora.

Na četvrtoj sednici Izborne komisije održanoj 25. marta 2008. doneto je Rešenje o određivanju biračkih mesta na teriroriji Gradske opštine Zvezdara, kao i Odluka da se za štampanje izbornog materijala za izbor opštinskih odbornika odredi „Službeni glasnik“.

Izborna komisija Gradske opštine Zvezdara na svojoj petoj sednici, od 3. aprila 2008. godine, proglasila je Izbornu listu broj 2. DSS – Vojislav Koštunica, koju je podnela Demokratska stranka Srbije. Izborna lista ima 53 kandidata za odbornike Skupštine gradske opštine Zvezdara, a svojim potpisima listu je podržalo 1590 birača. Komisija je istovremeno donela rešenje o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca ove Izborne liste u prošireni sastav Izborne komisije i biračkih odbora.

Na šestoj sednici Izborne komisije Gradske opštine Zvezdara koja je održana 9. aprila doneto je rešenje kojim se utvrđuje da članovi proširenog sastava izborne komisije kao predstavnici podnosioca izborne liste DSS- Vojislav Koštunica postaju Budimir Ivanović – član i Radisav Vukadinović – zamenik člana.

Na sedmoj sednici Izborne komisije Gradske opštine Zvezdara koja je održana 11. aprila doneto je rešenje kojim se utvrđuje da članovi proširenog sastava izborne komisije kao predstavnici podnosioca izborne liste Zvezdara za Evropsku Srbiju – Boris Tadić postaju Aleksandra Obradović-Mišić – član i Danica Kecman – zamenik člana.

Izborna komisija Gradske opštine Zvezdara na osmoj sednici održanoj 16. aprila odredila je grupu koja će pratiti štampanje izbornog materijala u štampariji „Službenog glasnika“ i grupu koja će biti zadužena za edukaciju biračkih odbora.

Na devetoj sednici od 18. aprila Izborna komisija Gradske opštine Zvezdara proglasila je još četiri liste kandidata za odbornike Skupštine opštine Zvezdara:
– Izborna lista broj 3 „I lugovi su Zvezdara“, koju je podnela grupa građana „I lugovi su Zvezdara“. Izborna lista ima 18 kandidata, a podržalo ju je 715 birača.
– Izborna lista broj 4 „Liberalno-demokratska partija – Čedomir Jovanović“, koju je podnela Liberalno-demokratska partija. Lista ima 53 kandidata, a listu je podržalo 1611 birača. Komisija je istovremeno donela rešenje o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca ove izborne liste u prošireni sastav Izborne komisije i biračkih odbora.
– Izborna lista broj 5 „Socijalistička partija Srbije (SPS) – Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) – Pokret veterana Srbije (PVS)“ koju je podnela koalicija Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Pokret veterana Srbije. Lista ima 53 kandidata za odbornike, a podržana je od 1732 birača. Komisija je istovremeno donela rešenje o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca ove izborne liste u prošireni sastav Izborne komisije i biračkih odbora.
– Izborna lista broj 6 „Srpska radikalna stranka – Tomislav Nikolić“, koju je podnela Srpska radikalna stranka. Lista ima 53 kandidata za odbornike i podržana je od strane 1668 birača. Komisija je istovremeno donela rešenje o ispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca ove izborne liste u prošireni sastav Izborne komisije i biračkih odbora.

Na desetoj sednici od 21. aprila, doneto je rešenje kojim se utvrđuje da članovi proširenog sastava Izborne komisije kao predstavnici podnosioca izborne liste Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Pokret veterana Srbije postaju Živko Dimitrijević – član i Stanko Ljutić – zamenik člana.

Na jedanaestoj sednici Komisije, koja je održana 23. aprila, proglašena je izborna lista broj 7 „Nova Srbija za novu Zvezdaru – Velimir Ilić“ koju je podnela Nova Srbija. Lista ima 36 kandidata, a listu je podržalo 1109 birača. Na zahtev Republičke izborne komisije utvrđen je predlog za određivanje posebnog biračkog mesta za parlamentarne i lokalne izbore na kome će glasati interno raseljena lica sa Kosova i Metohije. Izborna komisija je predložila Republičkoj izbornoj komisiji da posebno biračko mesto za glasanje interno raseljenih lica bude u Mesnoj zajednici „Ćirilo i Metodije“, Učiteljska 60.

Na dvanaestoj sednici Komisije, koja je održana 25. aprila, doneto je rešenje kojim se utvrđuje da članovi proširenog sastava Izborne komisije, kao predstavnici podnosioca izborne liste „Nova Srbija za novu Zvezdaru – Velimir Ilić“, postaju Milorad Atanacković – član i Ana Nešković – zamenik člana.

Izborna komisija je na trinaestoj sednici od 26. aprila donela odluku o objavljivanju konačnog broja birača na teritoriji Gradske opštine Zvezdara.

Na četrnaestoj sednici Komisija je utvrdila zbirnu izbornu listu za izbor odbornika Skupštine opštine Zvezdara.

Izborna komisija je na petnaestoj sednici održanoj 1. maja donela rešenje kojim se utvrđuje da članovi proširenog sastava Izborne komisije kao predstavnici podnosioca izborne liste „Liberalno-demokratska partija – Čedomir Jovanović“ postaju Dragana Cucić – član i Đorđo Žujović – zamenik člana. Na istoj sednici doneto je rešenje kojim se utvrđuje da članovi proširenog sastava Izborne komisije kao predstavnici podnosioca izborne liste „Srpska radikalna stranka – Tomislav Nikolić“ postaju Nenad Stojanović – član i Koča Đorđević – zamenik člana.

Opštinska izborna komisija, na šesnaestoj sednici 7. maja, utvrdila je raspored i zadatke svakog člana na prijemu, pakovanju i razvrstavanju, odnosno dostavljanju izbornog materijala biračkim odborima za izbore zakazane za 11. maj.

Na sedamnaestoj sednici 8. maja, Izborna komisija je utvrdila konačan broj birača na teritoriji Opštine Zvezdara koji iznosi 133.789.

Na osamnaestoj sednici Izborne komisije, 12. maja u 05.40 časova, utvrđeni su rezultati izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Zvezdara:
– Zvezdara za evropsku Srbiju – Boris Tadić, 33790 glasova, broj mandata 24 (43,40%)
– DSS – Vojislav Koštunica – Milorad Perović, 8115 glasova, broj mandata 6 (10,42%)
– I Lugovi su Zvezdara – Tomislav Ćirić, 813 glasova, broj mandata 0 (1,04%)
– Liberalno-demokratska partija – Čedomir Jovanović, 5660 glasova, broj mandata 4 (7,27%)
– Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Pokret veterana Srbije, 4030 glasova, broj mandata 2 (5,18%)
– Srpska radikalna stranka – Tomislav Nikolić, 23147 glasova, broj mandata 17 (29,73%)
– Nova Srbija za novu Zvezdaru – Velimir Ilić, 1151 glasova, broj mandata 0 (1,48%)

SASTAV IZBORNE KOMISIJE GRADSKE OPŠTINE ZVEZDARA

predsednik
LEILA RUŽDIĆ TRIFUNOVIĆ, dipl. pravnik – Demokratska stranka

zamenik predsednika
SNEŽANA MILIĆEVIĆ, dipl. pravnik – Srpska radikalna stranka

član
LJILJANA ANĐELKOVIĆ – Demokratska stranka

zamenik člana
SLAVICA BRĐOVIĆ – Demokratska stranka

član
JELENA MIŠIĆ – Demokratska stranka

zamenik člana
VLADIMIR NEGOJEVIĆ – Demokratska stranka

član
VELJKO CVETKOVIĆ – Demokratska stranka

zamenik člana
LJILJANA DENDA TODOROVIĆ – Demokratska stranka

član
DRAŽEN BOZALO – Srpska radikalna stranka

zamenik člana
DRAGUTIN DROBNJAK – Srpska radikalna stranka

član
BOŽIDAR BRKIN – Srpska radikalna stranka

zamenik člana
DINKO ALAVAĆ – Srpska radikalna stranka

član
MIRJANA BOGUNOVIĆ – Odbornička grupa „Bolja Zvezdara“

zamenik
DARKO ČAČIĆ – Odbornička grupa „Bolja Zvezdara“

član
VANJA VUKIĆ – Socijalistička partija Srbije

zamenik člana
MLADEN MLADENOVIĆ – Socijalistička partija Srbije

član
NEBOJŠA TOMIĆ – Odbornička grupa „Narodna Zvezdara“

zamenik člana
LJILJANA FILIPOVIĆ RISTIĆ – Odbornička grupa „Narodna Zvezdara“

sekretar
BILJANA MOMČILOVIĆ, dipl. pravnik

zamenik sekretara
ZORICA VUKIĆEVIĆ, dipl. pravnik