Трансфузиомобил за добровољне даваоце крви наставља свој боравак на Звездари и у септембру – у понедељак, 5. септембра 2016. од 12 до 18 сати, овога пута на простору испред Месне заједнице Ново Миријево, Миријевски венац 18 до 20, испред малог „Максија”, код јавног часовника.

Традиционална сарадња наше општине, Института за трансфузију крви Србије и Црврног крста Звездаре у прикупљању драгоцене течности која живот значи даје резултате и наставља се, a надају се успешној акцији и великом одзиву Миријеваца.

„Последња акција код Цветкове пијаце била је веома успешна“ – рекао нам је Немања Џодић из Института за трансфузију крви Србије – „прикупљено је 53 јединице крви, што је веома добар резултат за летњи период када је због годишњих одмора у граду знатно мање људи“.

Нада Вујновић, власница Месаре „Нада“, и овог пута је дала храну добровољним даваоцима крви, а наравно и крв, тако да је још једном својим гестом послала поруку и дала пример хуманости.

Трансфузиомобил је на Звездари, осим на тргу испред Oпштине и код Цветкове пијаце, често и на СЦ „Олимп“, у Миријеву код „Максија”, а ускоро ће се сарадња проширити и са „Авив парком Звездара“, тако да ће се „покретна лабораторија на точковима“ наћи и на том простору. По планираном календару следећа акција на Звездари биће поново 12. септембра на тргу испред Оштине од 11 до 17 сати.

Миријево као велико насеље у којем живи око 60 000 становника имa прилику да покаже алтруизам и велико срце, зато позивамо Миријевце/ке да се одазову у што већем броју да дођу до Месне заједнице Ново Миријево, Миријевски венац 18-20 у понедељак, 05. септембра.2016. од 12 до 18 сати и покажу своју хуманост, а уједно и провере своје здравље.

Боравак трансфузиомобила од 12 до 18 сати прилагођен је и онима који раде. Осим слободних дана на радном месту, сви добровољни даваоци за успомену ће добити памучну мајицу са симболом ове хумане акције.