Preko 7.000 evra prikupljeno je 19. maja na događaju „Buy a Brick Garden Party“ u organizaciji prijatelja „BELhospice“ centra na lokaciji budućeg prvog hospisa u Srbiji, gde se okupilo preko 150 predstavnika diplomatskog kora, korporativnog sektora i individualnih donatora.

Simboličnom kupovinom „cigli“ oni su podržali akciju sa ciljem sakupljanja donacija koje će biti namenjene za renoviranje i otvaranje dnevnog centra u okviru prve faze projekta za izgradnju prvog hospisa. Akciju je podržala i Gradska Opština Zvezdara kao jedan od partnera na projektu izgradnje prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

Novac je prikupljen zahvaljujući podršci donatora i kompanija:

Metro Cash & Carry, AIGO Business System, Vinarija Despotika, Marsh Creative Production, KORS Brewery, Kabinet Brewery, Studio Berar, Different Event, Scholz & Friends, Knjaz Miloš, Quehenberger logistics, ROMA Company, Bekament, Grafix, SWATim i Radeks.

Prisutni su se potpisali ili posvetili nekome ciglu na „zidu donatora“ koji su svojim maestralnim radovima oslikali umetnici okupljeni oko Street Smart Belgrade.“

U ime GO Zvezdara događaju su prisustvovali pomoćnik predsednika Opštine prim. dr Slavoljub Nikolić i članovi Veća Lazo Šegan i Miroslav Marinović.