Uz prigodan program i podelu plaketa Udruženje MNRO Zvezdara obeležilo je 40 godina postojanja i uspešnog rada u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.

Članove Društva, njihove porodice, prijatelje  i saradnike, pozdravio je predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović,  predsednik Društva za pomoć MNRO Stevan Babić, predsednica Saveza MNRO Srbije Svetlana Vlahović i Radmila Urošević iz Volonterskog servisa Zvezdare.

Jasmina Erker, koordinatorka Društva, predstavila je četrdesetogodišnji rad Udruženja koji je uz punu posvećenost ispunjen ljubavlju i pažnjom, brigom o osobama sa mentalnim smetnjama koja se ne može naučiti iz knjiga, već je zasnovana na ljubavi, razumevanju i poštovanju različitosti. U znak zahvalnosti pojedincima, preduzetnicima,  institucijama,  koji su pomagali i pomažu uručene su  plakete i zahvalnice.

Veoma emotivan i bogat kulturno – umetnički deo programa ostavio je prisutne goste i prijatelje bez daha. Inkluzivna predstava „Pepeljuga u zemlji čuda“, koju su priredile Olivera Lojanica i Olivera Majmarević, a izveli članovi Udruženja i dve učenice Geodetske tehničke škole, izazvala je oduševljenje  publike, a nastup plesne škole „Natalija i Ivica“ uneo bajkovitu notu plesne čarolije.

Recital korisnika Društva Nataše Bojanić, Gordane Dakić i Milana Perišića, kao i završna koreografija kojoj su se pridružili svi prisutni, bili su dokaz o snazi sinergije i važnosti ovog velikog jubileja.

O lepoti i značaju ovog događaja govore i reči direktorke opštinskog Centra za brigu o starima,deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ Milke Milovanović-Minić, koja je bila gost na obeležavanju 40 godina rada. Ona kaže:
„Bila je čast i privilegija danas biti gost divnim mladim ljudima koji svoju kreativnost i talente u izobilju nesputano dele i razmenjuju kada im se pruži prilika. Članovi Udruženja MNRO Zvezdara, njihovi roditelji i terapeuti su nas danas uverili da granice ne postoje kada se vredno radi!“

Na kraju, ne možemo da bar ne spomenemo skromnu Oliveru Majmarević, kao veliku pomoć  u radno okupacionom radu i kreativnom i umetničkom stvaralaštvu ovog udruženja, a Jasmina Erker je na kraju poručila: – “Hvala svima koji su danas podelili ovaj jubilej sa nama, srećni, radosni i zadovoljni idemo napred“.