Na zahtev GO Zvezdara radnici JKP „Gradska čistoća” su u subotu realizovali akciju uklanjanja divlje deponije u Bregalničkoj ulici, koja se nalazi u blizini vrtića i crkve, a koja je godinama ugrožavala kvalitet života u ovom delu Zvezdare. Tom prilikom, angažovanjem zaposlenih, kao i mehanizacije i kamiona, uklonjeno je oko 100 kubika raznog otpada i šuta. Vladan Jeremić, član Veća GO Zvezdara obišao je radove i tom prilikom izjavio da će nastaviti da intezivira saradnju sa gradskim komunalnim službama, kako bi na najefikasniji način rešili tekuće probleme na našoj opštini.

„Prelep prostor u srcu Zvezdare, nekadašnji sportski, kulturni i umetnički centar sa letnjim bioskopom i sportskim terenom, danas je jedna od najvećih deponija na našoj teritoriji, slobodno mogu reći pravo ruglo Zvezdare. Bez obzira što je GO Zvezdara u stalnom kontaktu sa javnim preduzećima, posebno „Gradskom čistoćom“ problem ovog parka je nerešen imovinsko-pravi status što je godinama kočilo pretvaranje ovog prostora u funkcionalnu površinu koju mogu da koriste ne samo građani Zvezdare, već i celog Beograda. Naš cilj je da ne dozvolimo da građani, posebno mladi, trpe zbog posledica pogrešnih odluka prethodnih vlasti, njihove neodgovornosti i time ne koriste resurse koji su našoj opštini na raspolaganju. Cilj nam je čistija, uređenija i sigurnija Zvezdara i kvalitetniji život za svakog sugrađanina.“

Brojni građani pohvalili su ovu inicijativu, koja je godinama ugrožavala bezbednost stanovnika ovog naselja, i sami se angažovali oko uklanjanja automobila sa ulice kako bi kamionima i mehanizaciji JKP „Gradska čistoća“ olakšali pristup deponiji. Kako su bile niske temperature, građani su maksimalno izašli u susret i poslužili radnike „Gradske čistoće” toplim čajem i kafom. Vladan Jeremić je ovom prilikom apelovao na građane da vode računa o svojoj okolini, jer je očuvanje zelenih površina, kao i objekata za sportske i kulturne namene, ulaganje u zdraviju i lepšu životnu sredinu.