Gradska opština Zvezdare je, sa štandom Volonterskog servisa Zvezdare, i ove godine prisutna na 20. Jesenjem festivalu zdravlja koji se održava u Domu vojske Srbije (ul. Braće Jugovića 19) 30. i 31. oktobra pod sloganom „Zlatni jubilej zdravlja“.

Volonterski servis će se i ove jeseni, uz pomoć svojih volonterki/a, predstaviti posetiocima Festivala besplatnim programima koji se realizuju u prostorijama Volonterskog servisa tokom cele godine, i to: „Škola slikanja za seniore“, „Škola engleskog za seniore“, „Knjiga kao  lek“ i „Kreativne radionice“. Za oba festivalska dana  na štandu Servisa pripremljeno je više od 40 besplatnih vaučera za pohađanje besplatnih radionica. Za posetioce su pripremljeni info materijali i prigodni pokloni koji su nastali na kreativnim radionicama- simbolična srca i magneti.

Beograđani koji budu zainteresovani kako se postaje zvezdarski volonter i kako se   volontira na Zvezdari dobiće informacije „iz prve ruke“- od volontera/ki koji će dežurati na štandu.

Organizator je za posetiioce obezbedio besplatne zdravstvene preglede, promo materijale o postojećim zdravstvenim i programima podrške i aktivacije. Tokom dva dana obezbeđen je bogat program tribina i predavanja sa aktuelnim temama iz oblasti medicine, zdravih životnih navika i kvalitetne prevencije.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo zdravlja, Sekretarijat za zdravstvo, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Lekarska komora Srbija, Dom zdravlja „Stari grad“ i mnoge druge institucije i mediji.

Radno vreme oba dana Festivala je od 10 do 20 časova. Ulaz je besplatan.