U organizaciji Udruženja građana „Moje naselje” u objektima lokalnih preduzetnika iz naselja „Vojvoda Vlahović” vrši se sakupljanje donacija za pomoć malom Stefanu Majkiću.

Stefan je rođen sa multisistemskom bolešću, izazvanom mutacijom gena TSC 2 (TSC – Tuberozna skleroza). Sa 2,5 meseca je dobio prve napade epilepsije, nakon čega mu je i postavljena dijagnoza.

TSC je neizlečiva bolest (za sada) i krajnje nepredvidiva,  jer je svaki
pojedinac različito zahvaćen bolešću, u rasponu od vrlo blagog stanja do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije. Stefanov slučaj, na žalost, nije blag. Poslednje 3 godine lekari su pokušavali da, uz pomoć velikog broja antiepileptika zaustave napade ali bezuspešno, a Stefan je zvanično dobio i prateću dijagnozu – farmakorezistentna epilepsija – epilepsija koju je nemoguće kontrolisati lekovima,

Jedna od stvari koja može da promeni tok Stefanove bolesti je operacija u bolnici u Hjustonu (SAD) koja je prva u svetu kada su u pitanju operacije dece sa ovom bolešću.

Kao predlog za Stefanovo lečenje iz bolnice u Hjustonu je dobijen odgovor da je potrebno obaviti veliki broj različitih testiranja  i  moguću operaciju.

Za ove namene je potrebno oko 250.000 američkih dolara, koje Stefanovi roditelji nisu u mogućnosti da sakupe, pa mole humane pojedince i organizacije da im na ovaj način pruže pomoć i omoguće da Stefan ima zdravo detinjstvo.