Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić svečano je sinoć u prepunoj velikoj sali Mesne zajednice „Lipov lad” otvorio manifestaciju „Letnji pozorišni dani na Olimpu”.

 

Vladan Jeremić je rekao da mu je drago što i ove godine za manifestaciju „Letnji pozorišni dani na Olimpu”, koju Opština Zvezdara organizuje četrnaestu godinu zaredom, vlada veliko interesovanje i pored loših vremenskih uslova.

„Ovu manifestaciju Opština Zvezdara tradicionalno organizuje poslednje nedenje avgusta, pre početka nove školske godine, sa željom da mali Zvezdarci u najranijem uzrastu shvate značaj pozorišta i tako kod njih probudimo ljubav prema pozorištu i kulturi. Veliki broj programa koje Opština realizuje namenjen je najmlađima, ali je ova manifestacija, pored „Pozoišta Zvezdarišta”, mesto na kome ima najviše dečjih osmeha i radosti, a to potvrđuje da radimo dobro”-rekao je Vladan Jeremić i izrazio nadu da će narednih dana vremenski uslovi biti bolji i da će predstave moći da se igraju u amfiteatru SC „Olimp” u prisustvu većeg broja najmlađih Zvezdaraca.

 

Prva predstava koja je izvedena na manifestaciji „Letnji pozorišni dani na Olimpu”, bila je interaktivna predstava „Peđolino, Ceca i deca”, u izvođenju „Peđolino Eco kids”, koja je privukla veliku pažnju najmlađih koji su imali želju da se na sceni pridruže glumcima.

 

Predstava, u kojoj igraju Predrag Vuković Peđolino, Svetlana Sretenović i u kojoj gostuje Ratko Kraljević, nosi jasnu poruku da deca, iako im se svakodnevno nudi sadržaj za odrasle koji ih navodi da hrle da sto pre uđu u svet odraslih, treba što duže da uživaju u detinjstvu i budu najbolji upravo u tome – da budu deca.

 

Na manifestaciji danas će „Ispad – centar za interaktivnu umetnost“ izvesti predstavu „Poslala me mama”.

 

Sve predstave počinju u 18.30 sati, a ulaz je besplatan.