Proslava kojoj su prisustvovali mnogobrojni umetnici, ljudi iz sveta kulture, muzike, sporta i politike upriličena je u Domu Vojske, a tom prilikom uručena su priznanja ustanovama i pojedincima koji su proteklih godina doprineli razvoju kulture.

 

Andrija Jorgić, direktor časopisa „Borba”, koja je ponovo počela da radi 19. februara pre 3 godine i bavi se temama iz kulture, istakao je da je ponosan što je „Borba” nekada bila stub borbe protiv fašizma, a danas je stub borbe za kulturu.

 

Među dobitnicima priznanja su i Gradska opština Zvezdara, koja je dobila Priznanje za doprinos razvoju grada Beograda, i Osnovna škola „Dragojlo Dudić”, koja je dobila Priznanje za doprinos razvoju školstva, jer je na jučerašnji dan pre 159 godina počela sa radom.

 

Priznanja su u ime GO Zvezdara i OŠ „Dragojlo Dudić” primili predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić i direktorka škole Danijela Pavić.

 

Zahvaljujući se na priznanju, koje je primio u ime Opštine, Vladan Jeremić je rekao da mu je ovo jedno od najdražih priznanja koje je Opština Zvezdara dobila i preneo je čestitke građana Zvezdare, uz poruku „da se borbom stiže do zvezda”.

 

Specijalno priznanje „Borbe” dodeljeno je jereju Nenadu Jovanoviću, parohijskom svešteniku u Crkvi Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice, jer on, sa ženom i 5 sinova, čini jedinu srpsku porodicu koja je ostala u južnom delu podeljenog grada.