U velikoj sali Gradske opštine Zvezdara potpisani su ugovori za četrnaest posebnih programa u oblasti sporta koje je na predlog Komisije za ocenu programa u oblasti sporta, Vladan Jeremić, predsednik Opštine, odobrio za finansiranje sredstvima iz budžeta Gradske opštine Zvezdara, u ukupnom iznosu od 4 miliona dinara.

U pitanju su sportske organizacije koje imaju sedište na teritoriji opštine Zvezdara i realizuju posebne programe u oblasti sporta.

 

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je pozdravio prisutne i izrazio zdaovoljstvo što se veliki broj programa odnosi na decu i mlade, jer je sport izuzetno važan za njihov pravilan rast i razvoj. Podržani su razni sportski programi  – borilački sportovi – boks, džudo, kik-boks, tekvondo, zatim, fudbal, rukomet, ples, biciklizam, mačevanje, sport osoba sa invaliditetom. Najveći broj posebnih programa se odnosi na realizaciju sportskih kampova za sportski razvoj talentovanih sportista, a jedan program se odnosi na unapređenje zaštite zdravlja sportista i obezbeđivanje njihovog adekvatnog sportsko-zdravstvenog obrazovanja, posebno mladih, uključujući i antidoping obrazovanje. Predsednik je istakao da se Srbija ponosi rezultatima svojih sportista i da će sredstva iz budžeta Opštine omogućiti velikom broju sportista sa Zvezdare da besplatno ili sa umanjenom cenom  pohađaju sportske kampove.

 

Sastanku su prisustvovali i članovi Veća Gradske opštine Zvezdara – Miroslav Lazić i Miroslav Marinović, kao i Mladenko Stevanović, koordinator Kancelarije za mlade.