Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je danas na trgu ispred Gradske opštine Zvezdara. Transfuziomobil Instituta za transfuziju krvi ponovo je privukao pažnju Zvezdaraca i prolaznika koji su želeli da budu humani i daju krv.

 

Među onima koji su se odazvali apelu i dobrovoljno dali krv bila je i članica Veća GO Zvezdara dr Gordana Mišev koja je rekla:

„Mnogi među nama su bili u situaciji da imaju ili poznaju nekog kome je u datom trenutku bila neophodna transfuzija krvi. Dobrovoljno davanje krvi je oblik solidarnosti prema građanima kojima je ta krv potrebna i ujedno jedan vid društvene odgovornosti, koji podstiče negovanje zdravih stilova života i navika. Krv dajem od 1996. godine i mislim da bi svaka zdrava osoba, makar povremeno, trebala dobrovoljno da da krv. To je jedan human gest koji nekom može spasiti žiivot, posebno u letnjem periodu kada je odziv dobrovoljnih davalaca slab, a razni zdravstveni problemi ili saobraćajne nesreće, učestale. Plato GO Zvezdara tradicionalno je mesto za postavljanje transfuziomobila Instituta za transfuziju krvi i apelujem na građane da svrate i načine jedan pre svega human, ljudski gest”.

 

U saradnji koja traje više godina, akcija je realizovana u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Gradske opštine Zvezdara, uz asistenciju volontera CK Srbije.