У оквиру акције „Посади свој хлад“ која је усмерена на озелењавање Србије, 600 садница белог јасена биће посађено на територији oпштине Звездара. До краја недеље богатије зеленилом биће oсновне школе и вртићи на Звездари у чија ће дворишта бити посађено укупно 300 садница док су преосталих 300 садница добили грађани који су показали велико интересовање да додатно озелене простор у коме живе.

Допринос акцији данас је дао и председник ГО Звездара Владан Јеремић који је са сарадницма обишао вртић „Звончица” ПУ Звездара и oсновне школе „Десанка Максимовић” и „Павле Савић” и учествовао у садњи.

Јеремић се захвалио органозаторима акције, као и звездарским школама и вртићима које су показале велико интересовање да унапреде еколошку свест деце. Он је захвалио и ЈКП „Градско зеленило”, које је један од партнера у реализацији ове акције, јер је помогло да се 300 садница посади у школама и вртићима и упутило је заинтересоване како се ове саднице саде и одржавају.

Акцију „Посади свој хлад” реализује „Зелени развојни центар” уз партнере из невладиних организација а све у оквиру највеће глобалне еколошке иницијативе Trilllion trees. За територију читаве Србије обезбеђено је 30.000 садница младог белог јасена.