Александар Пејовић (15) са Звездаре, ученик првог разреда средње Музичке школе „Ватрослав Лисински“ у Београду, одсек хармоника, у класи професора Александра Поповића, освојио је прву награду у веома јакој конкуренцији на недавно одржаном престижном међународном такмичењу „Дани хармонике“ у Прагу.

Овај сјајни млади музичар на истом такмичењу 2016. године, већ је освојио прву награду и проглашен је победником у својој категорији. И овога пута освојеном наградом оправдао је поверење људи који су му помогли да отпутује у Праг у који је отишао уз помоћ Градске општине Звездара, на чијој територији живи и где је у јуну био један од ђака генерације.

Александар је почео је да свира са девет година, а као ученик Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“ на Звездари, такође у класи професора Александра Поповића, учествовао је на више од 35 међународних и домаћих такмичења, а на већини од њих је освојио награде, док је на многима проглашен победником. Једини је ђак са одсека хармонике, из свих београдских музичких школа, који је за више од 10 последњих година био првак Србије.

O успеху Александра Пејовића у Прагу објављен је текст у Вечерњим новостима 5.11.2018. који можете видети на:

http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html:758743-Virtuoz-na-harmonici-nize-evropska-zlata

Честитамо Александру Пејовићу и његовом професору Александру Поповићу освојено прво место на такмичењу у Прагу и желимо им пуно професионалног и личног успеха.