Градски менаџер Горан Весић обишао је данас завршне радове на асфалтирању Улице Митков кладенац, која повезује општине Зездара и Вождовац. Обиласку радова у Великом Мокром Лугу присуствовали су и градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и предсеници оштина Звездара и Вождовац Милош Игњатовић и Александар Савић.

Радећи улице у Београду ушли смо у фазу када не реконструишемо само постојеће улице, рекао је Весић и додао, већ радимо саобраћајнице које до сада нису постојале, а Митков кладенац је једна од њих.

– Ова улица повезује две општине Звездару и Вождовац, њена дужина је 1.600 метара и потпуно је урађена саобраћајна сигнализација, а вредност инвестиције је око 40 милиона динара. Улица је била урађена до пола, а од 2011. године постоји захтев грађана да се овај пут уради. То је стајало и нико се тиме није бавио. Сада смо дошли у ситуацију да можемо да решавамо овакве проблеме грађана, имамо новца и то смо урадили. Свака политика је добра, само ако решава проблеме људима – истакао је Весић.

Према његовим речима, у тој улици ће бити уведена и јавна расвета у делу где не постоји, а ради се на томе да се уведе и мини линија која би повезала Велики Мокри Луг и Кумодраж.

– На томе ћемо радити, не можемо да обећамо одмах. Да бисмо пустили линију мора да постоји пут. Пут је сада урађен и предуслови за то су завршени – објаснио је градски менаџер.

Како је навео Весић, на територији општине Звездара раде се улице и путеви у вредности од око 140 милиона динара, што се у овој општини није дешавало десетинама година уназад. На територији општине Вождовац, навео је Весић, заједно са републиком смо урадили 35 километара путева, десетак километара је урадила општина из капиталног буџета. Ускоро крећу и радови у другој траци у Булевару ослобођења.

– У путну инфраструктуру се у Београду није улагало деценијама колико се улаже последњих неколико година. Због тога ћемо у наредном периоду више тиме да се бавимо. Најважније је то да ћемо људима решавати проблеме тако да им живот буде лакши, да могу лакше да живе и да се боље повежу две општине. Ми се трудимо да слушамо грађане, добијамо од њих захтеве, решавамо проблеме један по један – рекао је Весић.

Градски менаџер је најавио да ће Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда у наредних недељу, две дана расписати тендер за решавање проблема у вртићу „Облачак” на Звездари.

– То је један од вртића који је направљен пред изборе 2012. године и који нема воду и канализацију. Деци у том вртићу се вода допрема цистернама. Успели смо да решимо имовину, расписујемо тендер и тај проблем ће брзо бити решен – закључио је Весић.

Секретар за саобраћај Душан Рафаиловић је казао да је осим изградње нових путева важно и одржавање постојеће инфраструктуре.

– Из године у годину средства за ту намему су све већа. До септембра ћемо успоставити план одржавања уличне мреже на теритоирији десет градских општина за период од десет година. План који добијамо резултат је снимања које у овом тренутку радимо након чега ћемо имати јасан увид у квалитет коловозног застора. На тај начин ћемо, због пропуштених инвестиционих циклуса, стање инфраструктуре одржавати на квалитетан начин и дефинисати обим радова у наредном периоду – објаснио је Рафаиловић.

Председник општине Звездара Милош Игњатовић је захвалио Граду Београду што је изашао у сусрет жељи суграђана тог дела града, и навео да се нагомилани проблеми полако решавају.

Председник Општине Вождовац Александар Савић је рекао да је управо добра сарадња резултат радова у Великом Мокром Лугу. На територији те општине је интезивно асфалтирање, навео је Савић и додао да се нарочито инсистира на асфалтирању у подавалским деловима.