Под слоганом „Сви за Вук“ током априла на сценама Установе културе „Вук Караџић” биће одиграно 30 представа београдских позоришта као помоћ у превазилажењу проблема са којима се ова установа суочава. То су присуртним медијима поручили представници позоришта на конференцији за медије која је одржана у „Вуку” 27.03.2014.

Отварајући конференцију Оливера Викторовић, в.д.директора УК „Вук Караџић”, захвалила се колегама који ће помоћи „Вуку”, а изразила је и наду да ће са просторним капацитетима које има: две сцене, две балетске сале, мултимедијалну салу, шминкернице, клуб… ова установа успети да постане централно место догађања не само на Звездари, већ за цео град.

Подршку ће и убудуће давати Градска општина Звездара, трудећи се да, према својим могућностима, помогне и више него до сада, нагласио је председник општине Едип Шерифов, као и да верује да ћемо сви заједно успети да је доведемо до самоодрживости и постављања на стабилне ноге.

Од аутора и представника својих кућа присутни су били: из БДП-а Слободан Ћустић, из Народног позоришта Жељко Хубач и Милош Ђорђевић, своју представу са репертоара УК „Вук” је представила и Кристина Савић, као и в.д. директора Оливера Викторовић Ђурашковић која донира представу „Ја и Ти“ – коопродукцију са Битеф театром.

Посебно место на конференцији је заузела Академија уметности из Београда која помаже са играњем две представе. Једна је ‘’Пер Гинт’’, дипломска представа, садa већ бивших студената, и друга је ‘’Солунци говоре’’ у којој поред студетата Академије уметности играју и студенти Академије умјетности из Бања Луке.

На репертоару се налазе представе: Брачни кабаре, Да то су били дани, А где су кокошке?, Бре кабаре, Дервиш и смрт, Наши дани, Десет напрема један, Бизарно, Летња ноћ без сна, Брак уствари љубав, У(с)меће живљења, Иза кулиса, О глуматању, Мали брачни злочини, Ја и Ти, Случајеви, Егзибициониста, Пер Гинт, Солунци говоре, Више среће овај пут и Бг блуз.

Очекујемо да ће и публика да се прикључи акцији „Сви за Вук” и куповином карата по сниженој цени помогне враћању значаја „Вука” на културну сцену Београда. Куповином карата до 5-ог у месецу обезбеђује се значајан попуст. Тако да карте за малу сцену које су 500 динара са попустом коштају 300 динара, а карте за сцену „Александар Поповић“ које су 800 динара са попустом ће бити 500 динара.

У прилогу се налази репертоар за месец април.

Више информација можете наћи на сајту:

http://www.ukvuk.org.rs/index.php/program.html