Звездарски привредници удружени у Опште удружење преузетника и Градска општина Звездара учествују и ове године на 12. међународном сајму предузетништва „Бизнис база 2013” и 5. Сајму локалне самоуправе у хали 1 Београдског сајма од 27. до 29. новембра, на штанду Привредне коморе Београда.

Зоран Вулетић, заменик председника ГО Звездара је рекао да живимо у кризном и тешком времену када је јако тешко доћи до посла и свако радно место нам је битно, а свака врста промоције привредника и њихових активности је један од приоритета Општине. Зато Општина Звездара, у складу са капацитетима и ресурсима, максимално подржава како привреднике тако и оваква окупљања и дешавања.

Вид Нинић, председник Извршног одбора Општег удружења предузетника Звездаре је рекао да је овај сајам битан за предузетништво да би се видело шта је то ново, шта је то неко ново произвео, а и да видимо шта ми можемо да понудимо. Удружење предузетника Звездаре постоји од 2008. године и учествовали смо на свим сајмовима у региону и уопште не заостајемо сада тренутно за сајмовима у региону. Велики је пад производње и сада када имамо прилику да нешто произведемо ово је идеална шанса да се нешто пласира. Удружење предузетника Звездаре има добру помоћ од Општине где се и налази канцеларија Удружења, а искрено једини ко се тренутно брине о предузетницима је привредна комора града Београда.

Другог дана, 28.11.2013. видео презентацијом су се представили звездарсји предузетници: ГП „Лесник“, „Дар козметика“, Citerm heating System d.o.o, „Bosch сервис Нинић“, „Biro Ines“, а Удружење „Наша кућа“ представило је пројекат „Кухиња на точковима“. Градска општина Звездара се овом приликом представила новим пројектима , туристичким потенцијалима и радом Волонтерског сервиса. Александра Кузмановић, начелница Управе ГО Звездара је представила рад Управе ГО Звездара, а рад новог Сервисног центра је представио Бранко Ршумовић, члан Већа ГО Звездара. Своје предузетништво и рад ученичких компанија су приказале средње школе са Звездаре: Зуботехничка и Фармацеутско физиотерапеутска, док је Институт „Михаило Пупин“, који је такође члан звездарског Удружења, приказао атрактивног НАО робота. На презентацији ГО Звездара присутни су могли да чују представљања свих компанија чланица Општег удружења предузетника Звездаре.

Како је Привредна комора Београда као организатор ове манифестације најавила: Бизнис база већ 12. годину за редом представља централну изложбу београдског и српског предузетништва и иновација у области предузетничких производа, на којој се уз предузетнике представљају и институције у функцији развоја предузетништва и сектора за развој сектора МСП.