Установа културе “Вук Караџић“ познатија као „ВУК“, представила је на конференцији за медије изузетно богату позоришну понуду и низ премијера током октобра и новембра.

Сања Ђурђевић директорка „Вука“ изнела је основу програмске политике: афирмацију позоришног стваралаштва младих, чије дипломске представе постају део сталног репертоара. Учесници конференције Мирјана Бобић Мојсиловић, Сузана Петричевић – глумица, Филип Гајић – редитељ, Динијела Штајнфелд – глумица најавили су премијере и једногласно истакли задовољство због сарадње са „Вуком“ у коме се, како истичу, „осећају као код куће“.

Мирјана Бобић Мојсиловић говорила је о представи „Последња шанса“ чија премијера ће се одржати у недељу 18. октобра у 20 сати,а реприза у петак 23. октобра. Ауторка је дефинисала представу као ријалити шоу, трагикомедију која представља орвеловску причу о нашем посрнућу, забави и смеху који одјекује док падамо ниско. Сузана Петричевић која игра главну улогу у представи „Последња шанса“ показаће, осим глумачког, и своје завидно певачко умеће.

Филип Гајић, редитељ представе „Пасажи“, чија се премијера одржава у петак 16. октобра у 22 сата на сцени „Култ“, представио је интригантну компилацију текстова Муракамија, Маркеса, Волтера, Милана Младеновића и сопствених текстова који обликују провокативну причу о две младе жене и њиховом необичном односу. Данијела Штајнфелд која игра једну од главних улога , истакла је сасвим нов и другачији приступ позоришту који је редитељ иницирао представом „Пасажи“.

У изузетном амбијенту фоајеа „Вука“ 29. октобра одржаће се кабаретска представа „Мисија музика“ Катарине Гојковић, која уз „Чорбу од канаринца“ и „Мозак афродизијак“ по тексту Игора Бракуса, представља једну од 7 премијера које ће се у октобру одржати у „Вуку“.

Премијере у октобру

16.10.2009. „Пасажи“ , редитељ Филип Гајић, сцена „Култ“, 22 ч
18.10.2009. “Последња шанса“, ријалити шоу са певањем, текст: Мирјана Бобић Мојсиловић, Сцена „Култ“, 20 ч
21.10.2009. „Џудита“, сценска презентација, аутор: Владимир Попадић, Сцена „Култ“, 22 ч
24.10.2009. „Поподне једног фауна“, кореодрама, редитељ и кореограф: Вера Обрадовић, Велика Сцена, 20 ч

Премијерно у Вуку

24.10.2009. „Чорба од канаринца“ , комедија, текст: Милош Радовић, режија: Предраг Стојменовић, Сцена „култ“, 22 ч
29.10.2009. „Мисија музика“, кабаре, улоге: Катарина Гојковић и Зинаида Дедакин, пијаниста: Младен Стојановић, Фоаје велике сцене, 21 ч
31.10.2009. „Мозак афродизијак“, комедија, текст: Игор Бракус, режија: Јана Прентић, Велика Сцена, 22 ч.