„Са мојом мамом волела/о бих да… деца су украс света“ тема је ликовног конкурса који је, поводом 8. марта, расписао „Боравак „Оница“, а у жељи да пружи прилику деци да путем цртежа, илустрације искажу захвалност мајкама због њихове свакодневне бриге, и да их обрадују поклонима и својим радовима.

Право учешћа имају сви ученици првог и другог разреда звездарских школа. Све технике су дозвољене на формату А-4. Радови морају бити оригинални и рађени самостално и не смеју бити раније излагани на другим конкурсима и изложбама. На полеђини треба написати податке о ученику.

Жири који ће чинити професори ликовне културе водиће се само једном идејом, оригиналним изразом и естетским утиском. Проглашење победника је у понедељак 05. марта 2018.

На овај начин Боравак „Оница“ је желео да награди труд деце која учествују на осмомартовском конкурсу, тако да ће победници конкурса добити по две карте за представу Позоришта на Теразијама, којима ће моћи да обрадују своје маме.

Свој рад на тему „Са мојом мамом волела/о бих да…“ деца учесници треба да донесу лично у боравак „Оница“, Брсјачка 8 на Звездари најкасније до 02. марта.

Поводом расписивања конкурса, Мирјана Орлић из Боравка Оница објашњава:

„Ти највреднији драгуљи на огрлици безмерне љубави, вековима настају јер МАЈКЕ рађају децу која улепшавају свет. Жеље деце би мајке требало да препознају , а њихова деца да наслуте шта би мајке развеселило. Ако би се обострано усрећили, широки осмеси задовољства би истовремено украсили лица мама и деце.“

Децо, потрудите се и обрадујте маме! – поручила је Мирјана Орлић.