После великог невремена које је у понедељак, 8.6.2020. задесило већи део Београда, члан Већа Градске општине Звездара Владан Јеремић, и градска одборница Гордана Мишев обишли су, на позив грађана, део Миријевског насеља у Долачкој улици, где је клизиште услед обилних падавина нанело велике количине земље и блата а подрумски и приземни делови кућа су поплављени.

Брзом реакцијом Oпштине, Града и ЈКП „Београдски водовод и канализација“, радници и механизација су изашли на терен и санирали настали проблем.

„Свесни смо да је већи део Београда изграђен седамдесетих година прошлог века и да је проблем комуналне инфраструктуре нешто чиме се годинама бавимо, поготово у периферним насељима. Обилазимо угрожена подручја, па смо на позив грађана дошли у Миријево, где смо у сарадњи са Градом и ЈКП БВК одмах приступили санацији штете настале услед обилних падавина“, рекао је Јеремић.

Он је истакао да је у плану трајно решавање проблема, изградњом система за атмосферске воде, укључујући потпорни зид и решетке.  Јеремић је још додао да је Општина у сталном контакту са грађанима и јавним предузећима, чиме се повећава ефикасност решавања дугогодишњих проблема.

Приоритет ГО Звездара је да заједно са грађанима решава проблеме и реализује пројекте у циљу унапређења квалитета живота у свим деловима општине.