Звездарски бициклистички клуб Спортско удружење „Звездарица“ започео је са радом 2018. године, а полетарци и кадетска селекција већ освајају медаље!

Ни епидемија изазвана корона вирусом није успорила њихово напредовање. За време ванредног стања чланови клуба су тренирали у кућним условима. Од средстава којим Градска општина Звездара суфинансира реализацију њиховог годишњег програма рада под називом „Звездарци на бициклу“, набавили су опрему, и тренажере, ваљке и бицикле поделили члановима. Преко интернета су организовали тренинге, а чим су прилике то дозволиле наставили су са тренинзима у природи.  Резултати су били видљиви одмах.

„Звездарица” је на свим куповима Београда тријумфовала са највише медаља, а на Друмском првенству Србије освојили су бронзану медаљу у категорији млађих кадеткиња. На другом националном такмичењу које организује Бициклистички савез Србије, Друмско првенство на хронометар, чланице „Звездарице” су освојиле два четврта места, а на МТБ првенству Србије друго место у категорији полетарки. Миа Павловић је на такмичењу у брдској вожњи освојила прво место.

Јелена Лончаревић, директорка клуба и тренер, наглашава да је поред добрих спортских резултата, ове године значајно повећан број деце која су научила да возе бицикл. Поред елемената технике вожње, различитих стратегија и тактике, стичу се и вештине одржавања бицикла, а посебно се развија и негује кодекс понашања бициклиста у саобраћају.

Тренинзи у СУ „Звездарица“ су бесплатни, а заинтересовани могу да се јаве на телефон 060/70-333-04. Програм се финансира из буџета ГО Звездара.