У организацији Градске општине Звездара у уторак, 19.11.2019, у Општини је одржан састанак представника васпитно образовних установа и представника ГО Звездара.

У име домаћина скупа, присутне је поздравио Александар Ђуричић, члан општинског Већа задужен за образовање, који је упознао присутне са планом рада и представио госте из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Нови начелник Школске управе Београд, Драган Филиповић, је информисао директоре школа да је Министарство просвете основало Образовно-културни центар „Вук Караџић“ у Тршићу и Виминациум код Костолца.  То су рекративни и научно-истраживачки центри, изграђени да на највишем нивоу задовоље потребе ученика по питању смештаја, исхране и програмских садржаја.

Тим за промоцију и презентацију центара изврсности Министарства просвете је присутне упознао са  садржајима и могућностима образовних центара и заказао студијско путовање за директоре 3. децембар 2019. године.

Александар Ђуричић је обавестио директоре да се послови везани за текуће и инвестиционо одржавање школских објеката приводе крају за 2019. годину и изразио задовољство позитивним реакцијама које стижу из школа. Замолио је директоре да своје потребе за 2020. годину, у писаној форми доставе ГО Звездара до 20. децембра 2019. године.

Соња Стаменовић, задужена за послове образовања,  је информисала директоре и стручне сараднике звездарских школа да ће током децембра бити одржан састанак Општинског савета родитеља и образложила Предлог одлуке о начину спровођења надлежности из области образовања које се односе на мере и активности на заштити и безбедности деце у сарадњи са васпитно образовним институцијама.

Директори школа су позитивно реаговали на предлогe изнете на састанку.