Шеста београдска гимназија, са благословом патријарха српског Иринеја, у сарадњи са  ГО Звездара, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларије за вере и верске заједнице и града Београда, организује манифестацију  Дани патријарха Павла: „Светлост – љубав – живот“ од 20. до 27. 5. 2019. године.

 Свечана академија, уз присуство Његове светости патријарха српског Иринеја и градоначелника Београда Зорана Радојичића, одржаће се 21.5.2019. године с почетком у 18 часова и 30 минута, у свечаној сали Шесте београдске гимназије.

 Циљ манифестације је да промовише лик и дело патријарха Павла и универзалне вредности хуманистичке, етичке и моралне, за које се залагао блаженопочивши патријарх.

 Идеја о покретању ове манифестације настала је на основу увида у архивску документацију, којом је потврђено да је блаженопочивши патријарх српски Павле у статусу ванредног ђака похађао Шесту београдску гимназију, у периоду од 1938. до 1942. године.

 Програм ове манифестације обухвата садржаје које би реализовали ученици, наставници, као и стручњаци и познаваоци лика и дела патријарха Павла. У оквиру манифестације додељивале би се награде најуспешнијим ученицима за знање и благочешће, као и награде за вероучитеље, наставнике, који су препознати у својим срединама по испољавању човекољубља, хуманости и вредностима које несебично деле са осталим људима, а који су препознати у лику и делу патријарха Павла.

 Позивамо медије да пропрате ову манифестацију и на тај начин афирмишу позитивне вредности за које се залагао блаженопочивши патријарх српски Павле.

 Организациони одбор ове манифестације чине председник, Његова светост патријарх српски Иринеј, потпредседник директор Шесте београдске гимназије Раде Зејак, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, директор Канцеларије за вере и верске заједнице Милета Радојевић, владика епархије пакрачко – славонске Јован, председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић, члан општинског већа Градске општине Звездара Душан Игњатовић, председник Одбора за верску наставу СПЦ др Драгомир Сандо, председник Удружења бивших ђака и професора Шесте београдске гимназије Драгослав Андрић.

У прилогу плакат са распоредом програма манифестације.

Програм манифестације Дани патријарха Павла