Већ четврту годину заредом Спортски савез особа са инвалидитетом Београда додељује стипендије успешним талентованим спортистима са инвалидитетом.

За ту прилику приређено је свечано уручење повеља овогодишњим носиоцима стипендија: Данијели Јовановић (паратеквондо, парабициклизам), Шћепану Зорићу (пливање), и Арсену Арсеновићу (паракану).

Стипендирање за младе спортисте са инвалидитетом установљено је на иницијативу и уз подршку Града, Секретаријата за спорт и омладину, као значајан вид подстицаја и признања за рад и резултате који се постижу.

Данијела Јовановић је засигурно један од спортиста са инвалидитетом са најдужим активним спортским стажом у Србији а и шире. У својој богатој спортској каријери Данијела има уписано учешће у финалној трци на Светском првенству у пливању, освојен највиши врх Европе – Елбрус, више освојених медаља са европских и светских купова у парабициклизму, а најновији успех – освојена бронзана медаља на Првенству Европе у паратеквондоу, свртстава је у једну од најтрофејнијих спортиста са инвалидитетом којој ће ова стипендија допринети даљем спортском усавршавању, а и решавању свакодневних животних потреба као кориснику заједнице становања.

Шћепан Зорић, државни репрезентативац у пливању, спада у веома перспективне младе спортисте пред којима је блистава спортска каријера. Освејена медаља на Светским играма за младе у пливању утицала је на одлуку да се управо њему укаже поверење и част да буде носилац овогодишње стипендије која ће засигурно битније утицати на његов дљи напредак.

Арсен Арсеновић је овогодишњим историјским успехом – освајање прве златне медаље на Светском купу у паракануу, оправдао прошлогодишње поверење и стекао са правом част да и ове године буде носилац стипендије коју ће искористити за припреме за предстојеће Европско и државно првенство.

Захваљујући разумевању и подршци коју Град Београд показује и пружа, упоредо са сталним напорима за унапређивање положаја и побољшање услова живота наших суграђана са инвалидитетом, запажени су помаци у сфери спорта о чему најбоље говоре све масовнији обухват припадника ове популације и све запаженији резултати наших параолимпијаца међу којима је и знатан број спортиста из нашег Града.