Програм Дечја недеље на Звездари 2015 се реализује од 5. до 11. октобра, а до сада је под геслом манифестације „Подршка породици – најбоља подршка деци” већ одржан већи број занимљивих догађаја.

Манифестацију на Звездари реализују Пријатељи деце Звездаре, под покровитељством Општине Звездара, а у реализацији активности учествују: Библиотека „Вук Караџић“, Издавачка кућа „Креативни центар“,Плесни клуб „Спин“, Уметничка школа „Фортуна Рота“, Центар „Адијафора“, Канцеларија за младе Звездара, Дом за стара лица „Вождовац“, Предшколска установа „Звездара“, основне и средње школе на Звездари

Током целе Дечје недеље, све до 11. октобра, деца и млади, али и њихови родитељи имају прилику да учествују у едукативним садржајима: дружењу са добрим књигама и писцима, музичким и креативним радионицама и сл.

На програму манифестације у петак, 9.10. су била два догађаја: „Јутарња чајанка са бакама и декама” у Дому за стара лица „Вождовац”, где је организована посета и дружење деце и младих са старима уз извођење представе „Извините, колико имате година“ позоришта „Пан театар“ , у оквиру програма „Међугенерацијски мостови“ и „Фестивал козметичког стваралаштва” у Фармацеутско-физиотерапеутској школи у којој су се реализовале радионице израде козметичких препарата, презентације и демонстрације (за ученике основних и средњих школа).

На програму манифестације наредних дана су:

Субота, 10. октобар

-17,00 сати – Месна заједница „Миријево“, Школски трг 2
С ЉУБАВЉУ И ПОШТОВАЊЕМ – радионица израде обележивача за књиге и магнета са лепим порукама за родитеље (радионица за предшколце и основце)
Недеља, 11. октобар

-Од 12,00 до 15,00 сати – Месна заједница „Миријево“, Школски трг 2
ПОРОДИЧНО ПОЗОРИШТЕ – креативна радионица за децу и младе од 7 до 15 година, са циљем јачања свести о значају породице и унапређења породичних односа, у сарадњи са Школом „Фортуна Рота“