Свечаним проглашењем победника и доделом награда дечјег и стручног жирија вечерас је завршен 13. Дечји позоришни фестивал „Позориште Звездариште“.

По одлуци дечјег жирија награде су припале:

Прва награда представи „Златна торта за златну принцезу“, Позоришта Пуж, Београд,

Друга награда „Аладин“, Крушевачког позоришта, Крушевац а

Трећу награду равноправно деле представе„Дамојед“, Позоришта лутака Ниш и„Мачор у чизмама“, Градског позоришта Подгорица

Звездариште од оснивања има свој дечји жири, а у њему је ове године било 13 девојчица и дечака, учесника програма „Мали експерти“. То су ученице и ученици београдских основних школа, имају између 8 и 12 година, и гледали су све фестивалске представе.Награде дечјег жирија су повеље фестивала и дечји ликовни радови које су својом маштом насликала деца звездарских вртића.

Стручни жири 13. Дечјег позоришног фестивала „Позориште Звездариште“, у саставу: Милан Нешковић, редитељ, Јелена Палигорић, драматург и Ваја Дујовић, глумица, на завршној седници, одржаној 26. новембра 2016. године, донео је одлуке о наградама:

Награда за костим – Магдалена Клашња за костиме у представи „Чаробњак из Оза“ позоришта “Бошко Буха”, Београд

Награда за креацију лутака – Филип Јевтић, Јелена Станојевић и Антун Гверовић за лутке у представи „Бајка о рибару и рибици“ Позоришта лутака „Пинокио”, Нови Београд.

Награда за глумца фестивала равноправно је припала:Калу Бели за улогу у представи „Пар ципела“ Дечјег позоришта „Суботица“и Грегушу Залану за улогу у представи „„Пар ципела“ ,Дечјег позоришта Суботица

Награда за глумицу фестивала – Јасмина Пралија за улогу у представи „„Пар ципела“Дечјег позоришта „Суботица“

Награда за текст – Александра Милавић Дејвис за текст у представи „Златна торта за златну принцезу“, Позоришта „Пуж“, Београд

Награда за режију – Тодор Валов за режију у представи „Пар ципела“ Дечјег позоришта „Суботица“

GRAND PRIX Фестивала – представа „„Пар ципела“ Дечјег позоришта„Суботица“

Награде стручног жирија су повеље фестивала и новчани износ: за појединачне награде износ од 30.000 динара, а за GRAND PRIX Фестивала – 50.000 динара

Ове године Савет фестивала је одлучио да признање „Звезда међу звездама“ за трајни допринос развоју позоришта за децу и младе додели редитељки Слободанки Цаци Алексић.

Признање Слободанки Цаци Алексић, као и награде стручног жирија уручио је председник Савета Фестивала и председник Општине Звездара Милош Игњатовић.