Делегација из Израела коју чини 55 државних службеника из 10 израелских градова посетила је у среду, 15.5.2019. Градску општину Звездара. Посета је уприличена ради успостављања боље сарадње  и унапређења односа између Израела и Србије и реализована је посредством српско-израелске туристичке организације из Београда која се бави промовисањем српске културе и израелске Националне организације за запослене у државној управи.

У име Градске општине Звездара на састанку са гостима из Израела су били Виолета Филип, заменик председника ГО Звездара, Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, чланови општинског Већа Роберт Милићевић и Срђан Ђукић и Љиљана Филиповић, заменик секретара Скупштине ГО Звездара.

У  име домаћина госте су поздравили Виолета Филип, заменик председника ГО Звездара и Роберт Милићевић, члан Већа ГО Звездара који су рекли да руководство Градске општине Звездара овој посети придаје велики значај јер су кроз историју народ Србије и народ Израела имали сличну судбину и неговали су слободарске и антифашистичке вредности. Пожелевши гостима пријатан боравак на Звездари, у Београду и Србији, са жељом да опет посете Звездару, Виолета Филип им је пружила информације о општини Звездара и њеним културним потенцијалима, али им је, у кратким цртама, представила и начин функционисања Градске општине Звездара.

Гости из Израела међу којима су били и чланови градских већа, правобраниоци и сл, су показали велико интересовање за начин функционисања ГО Звездара, па су постављали питања као што су: колико уОпштини има запослених,  који проценат запослених у Општини чине жене, да ли грађани Звездаре Општини плаћају порезе и сл, а било је и више питања везаних за Звездару као нпр: колико становника има Звездара, који важни објекти се на њој налазе и сл.

Посета државних службеника из Израела Општини Звездара завршена је разменом пригодних поклона и позивима за неке нове посете и размене искустава који треба да допринесу још бољој сарадњи, а заједничка фотографија треба да подсећа на овај први  сусрет са државним службеницима из Израела и пријатељске односе које међусобно негују Србија и Израел.