Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, у сарадњи са Друштвом за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, у четвртак, 6. септембра је организовао  већ традиционалну манифестацију која се одржала на базенима   СЦ „Олимп-Звездара”.

На манифестацији је учествовало око 80 особа са инвалидитетом, најбројнији су били из Удружења „Победник” и МНРО „Звездара”, а бројни су били и из Дома у Сремчици и корисници Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Шекспирова”, „Борска”, „Корнелије Станковић”, као и из Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара.. По први пут на „Играма” су учествовали и корисници из боравка из Младеновца, где су од овог лета почеле континуиране бесплатне спортске активности  за децу са инвалидитетом.

Девете „Игре без граница на води” отворио је Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара који је поздравио учеснике и рекао да му је задовољство што Општина може да помогне реализацију овог догађаја који се реализује на базенима СЦ „Олимп-Звездара”. Он је најавио да ће Општина помоћи да десете „Игре без граница на води”, које ће бити одржане следеће године, буду још боље него досадашње и пожелео је учесницима да на такмичењима постигну добре резултате, али и да ово време искористе за дружење и стицање нових пријатеља.

Догађају су присуствовали и Новица Тодосијевић, представник Секретаријата за спорт и омладину, Велимир Кнежевић, председник   Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, Драган Јанкетић, председник Спортског савеза особа са инвалидитетом Србије и Мирослав Мариновић, члан Већа Градске општине Звездара са сарадницима.

Учесници су имали прилику да учествују у интересантним спортским активностима које су биле реализоване око базена, а игре су осмишљене на занимњив и једноставан начин тако да су све особе са инвалидитетом без обзира на врсту инвалидитета могле да учествују.

Лепо време је погодовало да све што је договорено буде и реализовано и да сви учесници догађаја још једном понесу лепе утиске са „Олимпа”

Главни покровитељи манифестације су Секретаријат за спорт и омладину и Градска општина Звездара.