У петак, 25. маја 2012.године у 12 сати у Библиотеци „Бранко Миљковић“ биће одржана општинска завршница програма Ђачка песничка сусретања.

На традиционални конкурс организације Пријатељи деце Звездаре стигло је преко 180 песничких остварења из 12 основних и 5 средњих школа на Звездари а манифестација је део фестивала културе младих „Звездаријада“.

Овогодишњи сусрети младих звездарских песника били су прилика да се чују нове песме али и да се промовишу нови библиотечки простори на Звездари.
Први сусрет на коме су своје стихове разменили ученици основних школа „Деспот Стефан Лазаревић“ и „Павле Савић“ и Седме београдске гимназије, одржан је у недавно отвореној библиотеци „Мома Димић“ у здању Старе школе у Миријеву. Ученици школа: „Стеван Синђелић“, „Владислав Петковић Дис“, „Драгојло Дудић“, „Десанка Максимовић“ и „Ћирило и Методије“ сусрели су се у реновираној библиотеци „Јефимија“ на Коњарнику, док су последња два сусрета на којима су своју поезију читали млади песници из школа: „1300 каплара“, „Јелена Ћетковић“, „Вељко Дугошевић“, „Иван Горан Ковачић“, „Марија Бурсаћ“, Зуботехничке школе, „Техноарта“, Медицинске школе и Шесте београдске гимназије одржана у библиотеци „Бранко Миљковић“.
За све учеснике овог такмичења, и за ученике и за наставнике, Библиотека „Вук Караџић“ је обезбедила бесплатне годишње чланске карте, а на сусретима су се осим стихова чули и најновији афоризми за децу и младе Бојана Љубеновића.

Финале Ђачких песничких сусретања 2012 биће сусрет аутора најбољих песама у свим такмичарским категоријама (млађи узраст основне школе, старији узраст основне школе и средњошколци) које је претходних дана одабрао стручни жири у саставу: Бојан Љубеновић, новинар и афористичар, Мирјана Ђукановић, проф.књижевности и Снежана Класовић Ђорђевић, песникиња и председница организације Пријатељи деце Звездаре.

У музичком делу програма наступиће ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић“ а на крају ће, уз доделу награда и диплома, бити проглашени општински победници који ће Звездару представљати на градском такмичењу.

Организатори: Пријатељи деце Звездаре и Библиотека „Вук Караџић“
Покровитељ: Градска општина Звездара