Програмске активности у оквиру Звездаријаде се настављају доделом награда најуспешнијим књижевним ствараоцима у петак, 9. октобра 2020. године, у дворишту галерије „Кабинет“, у улици Милана Ракића 23.

На конкурсу који је реализован у периоду од 20. јануара до 25. маја 2020. године, своје књижевне радове послали су ученици шест звездарских средњих школа (41) и два млада ствараоца, студенти Филолошког факултета. Стручни жири у саставу Даница Вукићевић, књижевница, Дана Ћирић, професорка књижевности и песникиња, и Јасмина Топић, песникиња, су од 36 прича и 44 песме изабрали најбоље:

У категорији Звездарске приче прву награду су освојиле Анђела Радомировић, Живот је леп, Седма београдска гимназија, ментор Ана Марковић, и Анастасија Тодоровић, Остварена жеља, Принцези на удаја, Царева ћерка; Медицинска школа на Звездари, ментор Душица Шундек. Друга награда је додељена Марији Ћирић, Ја видех Троју, Седма Београдска гимназија, ментор: Љубиша Суботић; Киши Радић, Шах, Шеста београдска гимназија, ментор, Олгица Рајић, Алекси Кадијевићу, Глава пуна страхова, Шеста београдска гимназија, ментор, Тамара Кречковић и Анастасији Томић, Мој свет, Медицинска школа на Звездари, ментор, Славица Марковић. Трећу награду су поделили Александар Поцек, Писмо мајци; Медицинска школа на Звездари, ментор, Славица Марковић, Стефан Живковић, Прича о дечаку; Медицинска школа на звездари, ментор, Славица Марковић.

Похваљени су радови Милице Ранковић, Веза на трему, Медицинска школа на Звездари, ментор Славица Марковић, Милене Микић, у Винцима, Медицинска школа на Звездари, ментор, Славица Марковић и Ђевизђи Алексе,  Одоше с ветром, ФФШ, ментор,  Јелена Стојиљковић.

У категорији Поезија прву награду је добила Јефимија Секуловић, Луна, Мили, Ја трајем тек у,  Шеста београдска гимназија,  ментор, Олгица Рајић, а трећу награду Константин Цветановић, Лажи, Старост, На крову, ментор,  Оливера Леви. Похваљена је песма Петра Матејића, Младалачке муке, Децембарска ноћ, Све нас је мање, Техноарт, ментор, Марина Симеуновић. Друга награда није додељена.

У оквиру радионица креативног писања одржане су и радионице припреме, дизајна странице школског листа које су реализоване са дизајнером, архитектом Пеђом Паровићем. Како ваљано презентовати написан текст и привући пажњу читалаца покушали су да открију и прикажу на страницама полазници који су били подељени у неколико група. Пет група је радило на реализацији странице, а стручни жири у саставу

Пеђа Паровић, дизајнер, Владимир Парежанин, архитекта, и Радица Смиљковић, професорка књижевности и новинарка, су одлучили да награде све завршене радове, укупно четири, односно 9 полазника.

Фонд за награде износи 45.000,00 динара у вредносним ваучерима, а организатор актвности Удружење «Ризница речи» је обезбедило књиге за похваљене ученике и наставнике менторе. Програм се финансира из буџета ГО Звездара.