Члан Већа ГО Звездара задужен за развој инфраструктуре Владан Јеремић, обишао је у уторак, са сарадницима, Долачку улицу у којој се изводе радови на реконструкцији, проширењу и асфалтирању.

Реконструкција ове фреквентне улице, која повезује Булевар краља Александра и Матице српске, обавља се на иницијативу житеља овог дела Звездаре. Радове чија је вредност око 12 милона динара финансира Град Београд, а изводи ЈКП „Београд пут”.

Због обима радова биле су ангажоване и екипе Електродистрибуције „Београд”, у циљу измештања 7 бандера чиме је омогућена већа функционалност и проширење улице.

Ово је само једна у низу улица са територије општине Звездара које су у плану за реконструкцију и асфалтирање у наредних неколико месеци. Према постигнутом договору, на Звездари ће бити реконструисан и уређен већи број улица укупне дужине око 20 километара, што ће значајно унапредити саобраћајну инфраструктуру на општини.

У овом делу Звездаре у наредном периоду биће реконструисана и асфалтирана Витинска улица, а у Пиранделовој ће, поред реконструкције и асфалтирања 600 метара постојеће улице, бити изграђено и уређено и нових 600 метара.