У великој сали Градске општине Звездара 16. новембра, од 13 до 16 часова, организација „Достигнућа младих у Србији”, у сарадњи са бизнис волонтерима из компанија „ASEE” и „Airport City” одржаће предавање из области предузетништва за средњошколце са Звездаре.

Предавање обухвата следеће теме:
1. Истраживање и развој бизнис идеје и израда бизнис плана;
2. Маркетинг и односи са јавношћу
3. Финансије
а у уводном делу учесницима ће се обратити председник Општине Звездара Милан Поповић.

Организација Достигнућа младих у Србији је део глобалне непрофитне мреже Junior Achievement Worldwide, највећег образовног програма из области предузетништва и економије активног у преко 113 земаља.

Програм даје ученицима прилику да кроз мноштво практичних активности уз подршку наставника ментора и бизнис волонтера и уз употребу специјално дизајнираних материјала и компјутерских програма и симулација стекну практичне управљачке и организационе вештине, способности тимског рада и сарадње и да ојачају своје каријерне амбиције.

На општини Звездара програм Достигнућа младих у Србији се већ неколико година успешно спроводи у пет средњих школа: Зуботехничка школа, Медицинска школа, Фармацеутско-физиотерапеутска школа, Грађевинско техничка школа и Школа за машинство и уметничке занате „Техноарт”.