У великој сали Месне заједнице „Миријево”, у среду 10. октобра је одржано друго вече песничког фестивала „Миријевски Орфеј”, на коме су учествовала деца песници, ученици виших разреда основних школа.

На самом почетку вечери деци су се обратиле две врсне књижевнице из Панчева: Гордана Влајић, стара гошћа манифестације и њена гошћа- Јасна Милићев.

Школе које су колективно довеле своје ђаке су: „Васа Чарапић” из Белог Потока, „Никола Тесла” из Раковице и „Арчибалд Рајс” са Карабурме. Поред уобичајених награда и похвала, синоћ је додељена и престижна награда „Миријевски Орфеј”  за најбољи рад ученика основних школа. Ове године награда је додељена Лаву Лукићу, ученику Основне школе „Никола Тесла” из Раковице.

Пријатно изненађење вечери био је долазак похваљеног ученика осмог разреда ОШ „Јосип Броз Тито” из Валандова (Македонија), што показује да поезија не познаје границе.

И ове вечери је Музичка школа „Владимир Ђорђевић” организовала музички програм. Инструменталне тачке су извела деца на гитари, хармоници, флаути и клавиру.

Радови деце песника су се нашли у Зборнику „Миријевски Орфеј”, који садржи не само радове награђених и похваљених учесника, већ и радове које је жири одабрао за објаву. И само објављивање је својеврсна награда за умеће које су деца показала за уметничко писање.

И овом приликом награђени ученици су осим плакета добили на поклон и Зборник радова „Миријевски Орфеј”, као и часописе које је донирао хаико клуб.

Организатори манифестације су: Књижевни клуб „Мала птица”, Месно удружење пензионера Миријево, КУД „Свети Сава” и Библиотека „Мома Димић”.

Манифестацију су подржали: Општина Звездара и бројни појединци.