Ни хладно време 12.марта није могло да поквари лепо расположење и дружење волонтерки и волонтера Волонтерског сервиса Звездаре у Јаково.

Програм, који је за двадесетичетворо звездарских волонтера и волонетрки, организовала Oпштина Звездара, започео је доручком и јутарњом кафом у Клубу С.

Посета, некада женском а у новијој историји мушком, манастиру Фенек, била је прилика за час историје овог дела Србије али и да се у старој цркви запале свеће од правог воска или обиђе манастирска капела посвећена Св. Петки.

Монаси су због гостију изнели производе из своје баште и отворили манастирску продавницу објашњавајући како праве разне мелеме и лекове и гаје органски заштићено поврће.

После Фенека, волонтери и волонтерке су прошетали Бојчинском шумом и обишли Наутичко село Бисер. Била је то прилика и за дружење зевздарских волонтера и волонтерки са функционерима Општине и,посебно, пензионерима гостима општине Звездара који су такође дан провели у посети Јакову.

Старији Звездарци су се интересовали за програм који Волонетрски сервис организује за њихове вршњаке и на који начин могу и сами да се активирају.

Излет је завршен у Клубу С на ручку уз хармонику и весело друштво распеваних пензионера. И наравно, обавезно фотографисање за успомену.